Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Ništa od izbora v.d. Vrhovnog državnog tužioca: Ni Marković ni Jovićević nijesu dobili podršku

Članovi TS-a na početku su konstatovati da je dosadašnjoj v.d. VDT-a Maji Jovanović istekao drugi šestomjesečni mandat.

Niko od dvoje kandidata za novog vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva nije na sjednici Tužilačkog savjeta dobio potrebnih šest glasova podrške. Kandidati za tu funkciju bili su Milorad Marković, magistar pravnih nauka i specijalna tužiteljka i članica TS Sanja Jovićević. Za Marković je glasalo pet članova TS, protiv je bilo njin dvoje i isto toliko je bilo uzdržanih. Za Jovićević su glasala dva člana TS, dok je sedam bilo uzdržano.

To što se tužiteljka Sanja Jovićević sa pozicije članice TS kandidovala za v.d. VDT-a bilo je sporno za članove Tužilačkog savjeta koji je nijesu podržali. Kandidatu Markoviću dio članova Tužilačkog savjeta je zamjerio što nikada nije radio u državnom tužilaštvu.

Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević poslala je zahtjev TS-u da se izuzme iz rada tokom odlučivanja ko će biti v.d. VDT-a jer je dostavila kandidaturu za tu poziciju, a TS je konstatovao njeno izuzeće.

Sjednicom TS predsjedavao je tužilac Nikola Samardžić. Članovi TS-a na početku su konstatovati da je dosadašnjoj v.d. VDT-a Maji Jovanović istekao drugi šestomjesečni mandat.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
06.02.2023-15:09 15:09

Ova Maja treba obavezno da ide..necu vise pisati..posto je brat Abaz predlozio..kako bi ga cuvala..za njegove kriminalne radnje..