Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Nastavlja se modernizacija gradskog prevoza: Usvojena odluka o nabavci novih autobusa vrijednosti četri miliona eura

Podsjećaju, Glavni grad već duže vrijeme intenzivno radi na modernizaciji svih aspekata javnog prevoza, a u cilju obezbjeđivanja kvalitetnije usluge građanima i posjetiocima Podgorice

Na XXXIV sjednici Skupštine Glavnog grada odbornici su odlučivali o nastavku modernizacije gradskog prevoza, te usvojili prijedlog odluke o novoj nabavci autobusa u vrijednosti četri miliona eura.

Podsjećaju, Glavni grad već duže vrijeme intenzivno radi na modernizaciji svih aspekata javnog prevoza, a u cilju obezbjeđivanja kvalitetnije usluge građanima i posjetiocima Podgorice.

“U tom smislu, nedavno je realizovana nabavka 16 novih autobusa vrijednosti 2 miliona eura, koji već saobraćaju našim gradom. Prije svega, izuzetno pozitivne rekacije naših sugrađana, ali i višestruko povećanje cijena goriva, dodatno su nas motivisali da odmah nastavimo sa započetom modernizacijom voznog parka”, kazali su iz Glavnog grada.

Modernizacija podrazumijeva, kako se navodi, nabavku novih voznih sredstava, reorganizaciju postojećih i uvođenje novih linija, povećanje učestalosti polazaka, što bi za posljedicu imalo i povećanje korišćenja sistema javnog prevoza i, u krajnjem, smanjenje saobraćajnih gužvi i zagađenja životne sredine.

“Donošenje ove odluke od posebnog je značaja, imajući u vidu da na većini linija prevoz obavljaju privatna preduzeća, a da je njihovo poslovanje značajno otežano enormnim povećanjem cijena energenata na svjetskom tržištu. Smatramo da bismo na ovaj način, na duži rok, obezbijedili nesmetano funkcionisanje prevoza i kvalitetno pružanje usluga našim sugrađanima”, pojasnili su.

Iz lokalne uprave podsjećaju da u okviru plana modernizacije javnog prevoza Glavni grad tretira minimum tri teme, od kojih su najbitnije – reorganizacija linijskog prevoza u Podgorici, modernizacija autobuskih stajališta i obnova voznog parka. Napominju da je temelj tvog posla Plan održive urbane mobilnosti (SUMP) koji, kao jedan od prioriteta, definiše upravo modernizaciju i popularizaciju javnog gradskog prevoza putnika.

“Osim toga, usvojene su i Odluka o izboru gradonačelnika Glavnog grada, Odluka o imenovanju zamjenika gradonačelnika, Odluka o saradnji Glavnog grada sa Gradom Sarajevo, Odluka o osnivanju Omadinskog kluba, Olduka o obrazovanju Komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda, Odluka o povećanju osnovnog kapitala “Parking servis d.o.o Podgorica, Odluka o izmjeni radnog vremena, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o postavljanju, građenju i uklanjanju lokalnih objekata od opšteg interesa na teritoriji Glavnog grada, Odluka o davanju saglasnosti na Cjenovnik za pružanje usluga u SC “Morača”, Gradskom stadionu, Streljačkom centru “Ljubović”, Univerzalnom sportskom igralištu i Košarkaškom igralištu u Njegoševom parku, kao i Izbori i imenovanja”, zaključili su iz Glavnog grada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve