Bošković je za Radio Crne Gore kazao da je za očekivati ponovno miješanje u unutrašnje stvari naše zemlje, uoči predstojećih parlamentanih izbora.

Foto: Arhiva

Podsjeća da smo svjedoci velikog miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore u posljednjih pola godine, korišćenjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kako bi se na našu državu udarilo svim oružjem.

“Bili smo svjedoci u prva tri mjeseca ove godine da je ta kampanja postala toliko očigledna da se nije više skrivala iza nekih diplomatskih kanala, već je bila direktno usmjerena protiv Crne Gore sa najviših adresa u Rusiji i Srbiji. Naravno, globalna kriza koja je zadesila svijet je to malo usporila, ali kako se kriza postepeno stavlja pod kontrolu, svjedoci smo da je opet na dnevnom redu strahovit pritisak na Crnu Goru”, kazao je Bošković.

Svjedoci smo, smatra ministar, da se to ogleda kroz strahovitu kampanju dezinformacija, stvaranja osjećaja nestabilnosti i ugorženosti u samoj Crnoj Gori, odnosno predstavljanja naše zemlje, kako na unutrašnjem, tako i međunarodnom planu, kao nestabilnog faktora koji ne zavređuje da se svrsta u red savremenih evropskih demokratija.

Poručuje Bošković, međutim, da će Crna Gora, kao i ranije, imati odgovor na sve to.

“Siguran sam da će, bez obzira što će se ta retorika povećavati kako se približavamo našim izborima, institucije na jedan kvalitetan način imati odgovore na sve to i da ćemo izbore dočekati u kvalitetnoj atmosferti, tako ih završiti i poslije toga se nadam u mirnijem ambijentu krenuti u ekonomski razvoj”, rekao je Bošković.

Govoreći o dostignućima naše zemlje za tri godine članstva u NATO alijansi, Bošković je rekao svaki građanin porpeznaje da je Crna Gora danas mnogo spremnija za izazove, a da su kapaciteti sa kojima raspolažemo značajno veći.

“Sposobnosti naših pripadnika Vojske Crne Gore su podignuti na značajno veći nivo, tako da je to nemjerljiv doprinos onoga što smo uradili u prethodne tri godine. Sami znate da je Vlada prethodnih godina investirala značajna sredstva u podizanje kapaciteta mobilizacije naših oružanih snaga, sa tim ćemo nastaviti u narednom peridu. Ono što je mnogo važnije je da upravo u ovakvim situacijama, kao što su prethodna tri mjeseca, se pokazuje koliko je bila ispravna odluka prije tri godine kad smo krenuli u investiranje u naše oružane snage”, kazao je Bošković.

Ocijenio je da je VCG dala nemjerljiv doprinos u borbi protiv pandemije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve