Na Gorici postavljeno 15 klupa, obnovljena rasvjeta

Kako se navodi u saopštenju Glabvnog grada, klupe su donacija kompanije "Ledo", a troškove ugradnje snosilo je gradsko Zelenilo

Radnici Zelenila, ugradili su 15 novih klupa od spomenika Partizanu-borcu do vrha brda Gorica, na mjestima gdje je procijenjeno da ova vrsta parkovskog mobilijara nedostaje, a zamijenjenje su i svjetiljke na javnoj rasvjeti, čime su nastavljeni radovi na poboljšanju uslova za odmor i rekreaciju na ovom posjećenom podgoričkom izletištu.

Kako se navodi u saopštenju Glabvnog grada, klupe su donacija kompanije “Ledo”, a troškove ugradnje snosilo je gradsko Zelenilo.

Gradsko preduzeće Komunalne usluge je radilo na zamjeni dotrajalih i nefunkcionalnih svjetiljki i sijalica novim svjetiljkama kandelberskog tipa.

“Gradsko preduzeće Putevi završilo je nadavno i asfaltiranje postojeće saobraćajnice i izradu biciklističke staze u Ulici Božidara Vukovića u dužini od 450 metara, kao i 10 parking mjesta ispred kapije na ulazu u park šumu Gorica sa zagoričke strane, u blizini Avanturističkog parka. Radovi su izvođeni u dijelu mašinskog rezanja, iskopa, ugradnje tamponskog i asfaltnog sloja, kao i obilježavanje horizontalne signalizacije na pomenutoj saobraćajnici, parking prostoru i biciklističkoj stazi. Preostali dio radova koji se odnosi na obilježavanje oznake “biciklo” i asfaltiranje dva priključka biće izvedeni nakon stabilizacije vremenskih uslova. Vrijednost investicije iznosi 30.000 eura, a Glavni grad je investiciju realizovao uz podršku kompanije ‘Explorer’ koja upravlja Avanturističkim parkom na Gorici” navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, nedavno je otvoren i Mediteranski vrt u saradnji sa Udruženjem ljubitelja Gorice i prirode. Oaza predstavlja učionicu na otvorenom, rasadnik mediteranskih vrsta.

Uskoro će i gradsko preduzeće Čistoća postaviti posebne korpe za otpatke namijenjene svima onima koji na Gorici šetaju svoje kućne ljubimce.

Komentari

avatar