Mladi DPS Herceg Novi poklonili knjige OŠ Ilija Klisić

Vjerujući da je važno podsticati mlade da što više čitaju, članovi Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Herceg Novi uručili su Osnovnoj školi “Ilija Kišić” u Zelenici 100 knjiga namijenjenih djeci školskog uzrasta. Na ovaj način, kako ističu iz ove stranke, Savjet mladih DPS HN je još jednom dao primjer savjesnog i odgovornog odnosa prema društvenoj zajednici

Vjerujući da je važno podsticati mlade da što više čitaju, članovi Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Herceg Novi uručili su Osnovnoj školi “Ilija Kišić” u Zelenici 100 knjiga namijenjenih djeci školskog uzrasta. Na ovaj način, kako ističu iz ove stranke,  Savjet mladih DPS HN je još jednom dao primjer savjesnog i odgovornog odnosa prema društvenoj zajednici.

“U želji da damo doprinos kvalitetnijem obrazovanju naših najmlađih sugrađana, i naravno uz konsultacije sa upravom škole, odlučili smo da pokrenemo inicijativu za prikupljanje knjiga, uglavnom lektire i popularnih izdanja prigodnih za ovaj uzrast. Tokom akcije prikupili smo 100 knjiga, kako novih, tako i korištenih, i donirali ih našim mlađim sugrađanima uz želju da im budu od koristi kako su iste knjige bile i generacijama prije njih”, kazao je Zoran Lučić,Predsjednik Savjeta mladih.

Direktor OŠ “Ilija Kišić”, Snežana Mirković, zahvalila se na vrijednoj donaciji, koja će u značajnoj mjeri dopuniti fond školske biblioteke i omogućiti da sva djeca imaju pristup potrebnoj i željenoj knjizi.

Mladi DPS Herceg Novi planiraju nove aktivnosti koje imaju za cilj afirmaciju odgovornog odnosa prema zajednici i sugrađanima, u kojima će i dalje, kao i do sada, u fokusu biti mladi.

Komentari

avatar