Vjerujući da je važno podsticati mlade da što više čitaju, članovi Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Herceg Novi uručili su Osnovnoj školi “Ilija Kišić” u Zelenici 100 knjiga namijenjenih djeci školskog uzrasta. Na ovaj način, kako ističu iz ove stranke,  Savjet mladih DPS HN je još jednom dao primjer savjesnog i odgovornog odnosa prema društvenoj zajednici.

“U želji da damo doprinos kvalitetnijem obrazovanju naših najmlađih sugrađana, i naravno uz konsultacije sa upravom škole, odlučili smo da pokrenemo inicijativu za prikupljanje knjiga, uglavnom lektire i popularnih izdanja prigodnih za ovaj uzrast. Tokom akcije prikupili smo 100 knjiga, kako novih, tako i korištenih, i donirali ih našim mlađim sugrađanima uz želju da im budu od koristi kako su iste knjige bile i generacijama prije njih”, kazao je Zoran Lučić,Predsjednik Savjeta mladih.

Direktor OŠ “Ilija Kišić”, Snežana Mirković, zahvalila se na vrijednoj donaciji, koja će u značajnoj mjeri dopuniti fond školske biblioteke i omogućiti da sva djeca imaju pristup potrebnoj i željenoj knjizi.

Mladi DPS Herceg Novi planiraju nove aktivnosti koje imaju za cilj afirmaciju odgovornog odnosa prema zajednici i sugrađanima, u kojima će i dalje, kao i do sada, u fokusu biti mladi.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments