Utorak, 28 Marta, 2023
Rubrika:

Ministarstvu nauke i tehnološkog razvoja uručena kompjuterska oprema u vrijednosti od 15.000 eura

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović izrazila je zahvalnost Five Grupi, i njenom osnivaču gospodinu Ianu Šoću, na vrijednoj opremi, namijenjenoj zaposlenima u njenom resoru

Ministarstvu nauke i tehnološkog razvoja (MNTR) danas je uručena donacija u vidu kompjuterske opreme u vrijednosti od 15.000 eura.

“Oprema je donacija Five Grupe (Five G), kompanije koja povezuje i podržava nauku, tehnologiju i inovacije, eSport i gejming industiju ali i tradicionalan sport, vjerujući da su upravo ovi segmenti temelji zdravog i uspješnog društva”, saopšteno je iz tog resora.

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović izrazila je zahvalnost Five Grupi, i njenom osnivaču gospodinu Ianu Šoću, na vrijednoj opremi, namijenjenoj zaposlenima u njenom resoru.

“Zadovoljstvo je imati kontinuiranu saradnju sa mladim ljudima punim entuzijazma i volje da se uključe u različite aktivnosti, pogotovu kad su u pitanju nauka i tehnološki razvoj. Raduje nas njihovo razumijevanje oblasti koje pokriva naš resor, te njihova želja da budu pristuni i podrže aktivnosti kojima se bavimo. Veoma smo zahvalni Five Grupi i gospodinu Ivanu na vrijednoj opremi koja će značajno poboljšati uslove rade zaposlenih u Ministarstvu nauke i tehnološkog razvoja” kazala je Šćepanović.

Ona je podsjetila da je brend FIVE G (Five Grupa) bio i generalni pokrovitelj centralnog godišnjeg događaja – četvorodnevne manifestacije “Dani nauke i inovacija 2022” obezbijedivši značajnu finansijsku ali i pomoć u vidu donacije raznih softverskih rješenja, kojima je nesmetano realizovana adekvatna promocija Festivala tokom kojeg su nauka i inovacije bile dostupne najširoj publici.

“Prepoznali smo napore koje je MNTR uložilo u razvoj naučne i inovacione djelatnosti u prethodnom periodu. Kao jedan od partnera u organizaciji „Dana Nauke i Inovacija 2022”, organizatora naučno-tehnološkog festivala eFesta, održanog u Podgorici ove godine, kao i niza drugih aktivnosti iz naučno-tehnološke sfere, želio bih da istaknem da je MNTR uvijek bilo pouzdan partner i oslonac ove grane. Tu je naravno i Fond za Inovacije koji kao sastavni dio MNTR čini nezaobilazan faktor za pravilan razvoj ove grane u našoj zemlji” kazao je Ivan Šoć, osnivač Five Grupe.

Šoć je, takođe, naveo da je stav Five Grupe da Crna Gora ukoliko se orijentiše ka izvozu znanja, odnosno ICT-u i naučnoj djelatnosti, u nekom trenutku u budućnosti može da bude u značajnoj mjeri ekonomski oslonjena na istu, za šta, smatra, imamo sve predispozicije.

“Ova grana imala jedan period stagnacije u prošlosti, kako je bila koncipirana za uži krug djelatnika, ali mislim da smo sada na pravom putu za sveopšti društveni benefit. Kao i do sada, naš cilj će biti da i u budućnosti pružimo podršku nauci i naučnoj djelatnosti, vjerujući da je upravo ulaganje u ovu oblast ulaganje u stabilan temelj na kojem će se graditi budućnost našeg društva”, rekao je osnivač Five Grupe koja za narednu godinu ima u planu da nastavi aktivnosti na polju promocije nauke, kao i brojne aktivnosti podrške naučnoj djelatnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve