Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

Ministarstvo pravde: Vrhovni sud potvrdio ispravnost pravnog stava našeg resora

Ističu da je sada konačno jasno da je ispravan stav Ministarstva pravde da, nakon što je utvrđeno da su kriterijumi za izručenje ispunjeni, ministar pravde jedini na osnovu zakonskog prava odlučuje da li će i kojoj od država lice biti izručeno

Ministarstvo pravde Crne Gore pozdravlja odluku Vrhovnog suda u slučaju Do Kvon, koja potvrđuje pravnu ispravnost stava Ministarstva pravde.

“Vrhovni sud, kao najviša sudska instanca u zemlji, nedvosmisleno je potvrdio da je uloga sudova ograničena na utvrđivanje ispunjenosti kriterijuma za ekstradiciju lica, to jest da skraćeni postupak nije dozvoljen kada više država potražuje određeno lice”, saopšteno je iz tog resora.

Ističu da je sada konačno jasno da je ispravan stav Ministarstva pravde da, nakon što je utvrđeno da su kriterijumi za izručenje ispunjeni, ministar pravde jedini na osnovu zakonskog prava odlučuje da li će i kojoj od država lice biti izručeno.

“Pravni stav Vrhovnog suda predstavlja uputstvo za sve sudove u ovom i budućim slučajevima kada više država potražuje lice, da nema skraćenog postupka u slučajevima ekstradicije”, zaključuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve