Nema riječi o zastari izvršenja krivičnih sankcija, kako u slučaju Svetozara Marovića, tako ni u slučaju Miloša Marovića, poručili su iz Ministarstva pravde reagujući na, kako su istakli, neistinite navode sa konferencije za medije predstavnika Demokratske Crne Gore.

Miloš i Svetozar Marović

“Mladi predstavnik Demokrata bi, prije nego što je naučio da vrijeđa bez argumenata, trebao da stekne elementarna znanja o onome o čemu želi javno da polemiše. Da je ponešto naučio o zastari izršenja kazni, znao bi da se tok zastare prekida svakom radnjom nadležnog organa koja se preduzima radi izvršenja kazne i da nakon svakog prekida zastare taj rok teče iznova”, kazali su u ovom vladinom resoru.

Takođe, dodaju, predstavnik Demokrata je trebao da nauči razliku između relativnog roka zastare i apsolutnog roka zastare.

“Dakle, nema riječi o zastari izvršenja krivičnih sankcija, kako u slučaju Svetozara Marovića, tako ni u slučaju Miloša Marovića, na razočarenje mladog predstavnika Demokrata. Na potezu su nadležni organi Republike Srbije”, poručuju oni.

Komentari

avatar