Ministarstvo odbrane: Nije tačno da je u vojnim skladištima skrivan kokain

Ističu da, ako su nekadašnje, davno napuštene vojne lokacije (i prije više od 10 godina), služile za eventualne ovakve aktivnosti, niti Vojska niti njeni pripadnici sa tim nemaju nikakve veze

Ministarstvo odbrane demantovalo je saznanja dnevnog lista “Dan”, koju su prenijeli mediji, da je u krivičnoj prijavi navedeno da su neki od pripadnika osumnjičene mafijaške organizacije nabavljali kokain koji su krili u magacinima vojnog objekta Opatovo.

“Danas je jedan medij objavio da su se za šverc kokaina koristili vojni magacini. Tu informaciju su bez provjere preuzeli mnogi mediji iz zemlje i regiona. Ovim reagovanjem Ministarstvo odbrane najkategoričnije odbacuje tvrdnje da su vojna skladišta služila za smještaj kokaina”, poručuju iz Ministarstva.

Ističu da, ako su nekadašnje, davno napuštene vojne lokacije (i prije više od 10 godina), služile za eventualne ovakve aktivnosti, niti Vojska niti njeni pripadnici sa tim nemaju nikakve veze.

“Vojska ostaje institucija koja se zna izboriti sa pošastima novog vremena, što pokazuje i ovaj slučaj najveće zaplijene kokaina u Crnoj Gori. Pojedinci koji su dozvolili sebi da ukaljaju uniformu crnogorskog vojnika nijesu i ne mogu ukaljati časnu vojnu profesiju, niti baciti mrlju na ogromnu većinu časnih i poštenih pripadnika Vojske Crne Gore”, naglašavaju oni.

Podsjetimo, zbog sumnje da su umiješani u šverc oko 60 kilograma koakina koji je pronađen na školskom brodu Jadran, uhapšene su tri osobe stariji vodnik Miloš Kulić, podoficir Duško Radenović i Radomir Osmajić, a traga se za još dvije osobe V.R. i D.R. Od ovih pet osoba dvojica su pripadnici Vojske, a ostali su civili.

Komentari

avatar