Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Milović od Borisa Savića zatražio informacije o predmetima koji se odnose na pritvor

Milović je, kako je rečeno CdM-u, od predsjednika Višeg suda tražio da do 17. novembra, Ministarstvu pravde dostavi podatke o predmetima u kojima je okrivljenima prije skoro tri godine određen pritvor, a da u tim postupcima još uvijek nije donijeta prvostepena presuda, ali imena postupajućih sudija u tim predmetima

Ministar pravde Andrej Milović uputio je dopis predsjedniku Višeg suda Borisu Saviću i vršiteljki dužnosti predsjednice Vrhovnog suda Vesni Vučković u kojem predlaže da rad Specijalnog odjeljenja organizuju u dvije smjene kako bi povećali efikasnost u rješavanju predmeta. Važne infotmacije Milović je zatražio od predsjednika Višeg suda, potvrđeno je CdM-u.

Milović je, kako je rečeno CdM-u, od predsjednika Višeg suda tražio da do 17. novembra, Ministarstvu pravde dostavi podatke o predmetima u kojima je okrivljenima prije skoro tri godine određen pritvor, a da u tim postupcima još uvijek nije donijeta prvostepena presuda, ali imena postupajućih sudija u tim predmetima.

“U cilju pronalaženja adekvatnih i održivih rješenja za prevazilaženje problema nastalih u radu Specijalnog odjeljenja Višeg suda u Podgorici, potrebno je da Ministarstvu pravde dostavite informaciju koja će sadržati poslovne oznake predmeta u kojima je okrivljenima prije skoro tri godine određen pritvor, a da tim predmetima još uvijek nije donijeta prvostepena presuda (sa naznakom datuma isticanja pritovorskog roka od tri godine). Potrebno je da Ministarstvu dostavite imena i prezimena okrivljenih kojima je određen pritvor u navedenim predmetima ali i imena i prezimena postupajućih sudija u navedenim predmetima”, piše u dopisu ministra Milovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve