Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja u Delti

Ovogodišnji sajam organizovan je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, nakon jednogodišnje pauze, biće održan od 27. septembra do 4. oktobra u garaži tržnog centra “Delta”.

Međunarodni sajam knjiga u Podgorici biće prilika da Nacionalna biblioteka Crne Gore “Đurđe Crnojević” predstavi deset novih naslova objavljenih u posljednje dvije godine.

Direktorica Dragica Lompar objašnjava i koliko je bilo publikacija u Crnoj Gori prošle godine.

“Na osnovu naših agencija koje vode evidenciju i koje dodjeljuju međunarodne kodove za knjige i za ostale publikacije, u Crnoj Gori je objavljeno 1.225 monografskih publikacija, odnosno knjiga, to znači 3,4 knjige dnevno se objavi u Crnoj Gori”, kazala je Dragica Lompar.

Ovogodišnji sajam organizovan je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Posjetiocima će se predstaviti osnovne i srednje škole. Štand na sajmu imaće i Srednja građevinsko-geodetska škola “Marko Radević”.

“Učenici će praviti makete, mozaike, slobodnoručne i tehničke crteže i takođe će dokazati da kaligrafija nije zapostavljena, nije zaboravljena i da je originalnost isto važna koliko i estetika za dizajn, građevinu i koliko su važni putevi, mostovi, željeznice, neboderi, parkovi, mostovi”, kazao je Miloš Marović, direktor Srednje građevinsko-geodetske škole “Marko Radević”.

Koordinatorka Jelena Krsmanović ističe poruku Sajma piscima, izdavačima i čitaocima da nikad ne zapostave knjigu.

“Ne smijemo zaboraviti da su u najtežim vremenima nastajala najveća književna djela i ne smijemo zaboraviti nikako da u ovakvim vremenima knjiga je više od samog čitanja, knjiga je razgovor sa prijateljem, jedan poseban dijalog, nekad utjeha, nekad i razonoda”, poručila je Krsmanović.

Međunarodni sajam knjiga u Podgorici biće održan u skladu sa mjerama za suzbijanje epidemije kovida 19, a ulaz će biti besplatan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve