Medicinsko osoblje Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) od prvog dana epidemije koronavirusa radi posvećeno, hrabro i odgovorno i primjenjuje mjere zaštite po svjetskim standardima, zahvaljujući kojima nema širenja infekcije među zaposlenima te ustanove.

Medicinsko osoblje KCCG-a primjenjuje mjere zaštite po svjetskim standardima

To je saopštio direktor KCCG-a, Jevto Eraković, nakon obilaska Interne klinike, sa intenzivnom i polu-intenzivnom jedinicom, gdje se liječe najteži pacijenti koji se hospitalizuju i u KCCG-u i Crnoj Gori, koji su oboljeli od koronavirusa.

Bolnica
„Ovo je prilika da se još jednom zahvalimo medicinskom osoblju KCCG-a koje je požrtvovano, hrabro i profesionalno radi od prvog dana epidemije. Zahvaljujući takvom radu, vidljivi su i rezultati“, istakao je Eraković u izjavi za PR Centar.

On je kazao da pacijenti koji se nalaze u polu-intenzivnoj jedinici, nakon intenzivne terapije i tretmana u situaciji su da se brzo očekuje njihov odlazak kući, kao izliječenih pacijenata.

Bolnica
„Ovo je još jedan pokazatelj dobrog i požrtvovanog rada Infektivne klinike, Interne klinike, Urgentnog centra. Onih organizacionih jedinica koje su najviše opterećene u borbi protiv Covid 19 infekcije“, rekao je Eraković.

I druga odjeljenja KCCG-a, kako je pojasnio, u zavisnosti od različitih dijagnoza, u situaciji su da liječe pacijente oboljele od Covid 19 infekcije.

„Na tim odjeljenjima, oni nemaju dominantnu sliku Covid 19, ali moraju se i prema njima preduzimati sve mjere zaštite i prevencije medicinskog osoblja i kadra, kao da je u pitanju najozbiljnija manifestacija ove bolesti“, naveo je Eraković.

Govoreći o načinu na koji medicinsko osoblje KCCG-a tretira pacijente i primjenjuje mjere zaštite, Eraković je kazao da je danas imao priliku da se uvjeri da je sve po svjetskim standardima

„Poručujemo svim građanima Crne Gore da se pridržavaju mjera, koje su nam neophodne, u cilju sprečavanja daljeg širenja ove infekcije. Vidimo i sami da značajan broj naših građana to i poštuje, ja im se ovog puta zahvaljujem, a pozivamo i druge da slijede njihov primjer“, rekao je Eraković.

Poručio je da KCCG, kao što je bio od početka, ostaje stub i temelj zdravstvenog sistema Crne Gore.

„Možemo apsolutno da se nosimo sa problemima i sa ovo infekcijom u mnogo većem broju. Nadam se da nećemo dolaziti do tih brojeva. Pokazujemo da terapijske, dijagnostičke, i sve ostale procedure koje primjenjujemo u KCCG-u su ono što je u skladu sa svim evropskim standardima“, istakao je Eraković.

On je poželio svim pacijentima brz oporavak, i kazao da se nada „da ćemo brzo izaći svi zajedno iz ove situacije“.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve