Nedjelja, 14 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Uspostavljanje efikasne državnotužilačke organizacije jedan od ključnih ciljeva tužilaštva

Marković je sagovornike upoznao da je tokom prethodnog mjeseca započeta analiza i procjena stanja u državnim tužilaštvima na svim nivoima, kako bi se u narednom periodu preduzeli konkretni koraci u cilju prevazilaženja izazova u svakodnevnom radu

Uspostavljanje efikasne državnotužilačke organizacije koja će doprinijeti napretku u oblasti vladavine prava, jedan je od ključnih ciljeva Državnog tužilaštva za naredni period. To je tokom sastanka sa poslanicima njemačkog Bundestaga, Deborom Diring, Jirgenom Hardtom i Ulrihom Lehteom, poručio vrhovni državni tužilac Milorad Marković.

Marković je sagovornike upoznao da je tokom prethodnog mjeseca započeta analiza i procjena stanja u državnim tužilaštvima na svim nivoima, kako bi se u narednom periodu preduzeli konkretni koraci u cilju prevazilaženja izazova u svakodnevnom radu.

„Unapređenje prostornih i administrativnih kapaciteta, ali i legistativnog okvira, preduslov je za efikasan rad državnotužilačke organizacije i u tom smislu Državnom tužilaštvu neophodna je konkretna podrška Vlade i Parlamenta Crne Gore“, saopštio je Marković.

Vrhovni državni tužilac saopštio je da se Državno tužilaštvo suočava i sa pokušajima neprimjerenog uticaja sa različitih adresa koji, kako je naglasio, neće uticati na riješenost da se nastavi borba protiv svih vidova kriminala i korupcije, koju je Specijalno državno tužilaštvo i pokazalo u prethodnom periodu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
04.03.2024-19:57 19:57

Ne fali po jedan dritan Abazdovic,jedno prica Evropejcima a drugo radi u Crnu Goru/LAZE sebe i narod bata Combe iz srbijanske serije Porodicno blago.