Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je, povodom dvadesete godišnjice od početka NATO intervencije u bivšoj SRJ, da Crna Gora danas, kao nezavisna država, dio velike evroatlantske porodice i buduća članica Evropske unije, o svojoj budućnosti odlučuje sama, ali da se sa pijetetom sjeća nedužnih žrtava intervencije iz vremena kada naša zemlja nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala.

„Navršava se dvadeset godina od intervencije Sjevernoatlantskog saveza u Saveznoj Republici Jugoslaviji. Tada je na sjeveru Crne Gore, u Murinu, tragično stradalo šest nedužnih civila, među njima i troje djece. Država Crna Gora nikada neće zaboraviti nedužne žrtve. Intervenciju Sjevernoatlantskog saveza 1999. godine, Crna Gora nije željela niti je do nje dovela. Crna Gora je tada bila dio druge države i dio sistema u kojem nije imala kontrolu nad dešavanjima koja su je okruživala“ – poručio je predsjednik Vlade u obraćanju javnosti.

Premijer Duško Marković je rekao da uz izražavanje pijeteta prema stradalima i prisjećanje na teško vrijeme upućuje građanima poruke za budućnost.

„Danas je Crna Gora nezavisna država, koja o svojoj budućnosti odlučuje sama, koja je dio velike evroatlantske porodice i buduća članica Evropske unije. Naša zemlja već pripada Evropi i njenim vrijednostima – vladavine prava, građanskih i ekonomskih sloboda i poštovanja ljudskog dostojanstva. Zato kada se prisjećamo ovih tragičnih dešavanja, više nego ikada treba da smo svjesni važnosti jedinstva i sloge. Možemo imati različita mišljenja, ali očuvanje naših temeljnih vrijednosti i solidarnosti među nama su principi koji treba da nas podstiču da svakoga dana doprinosimo napretku naše zemlje“ – poručio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković u obraćanju javnosti povodom dvadesete godišnjice intervencije Sjevernoatlantskog saveza.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve