Nevjerovatno, ali istinito. Još jedan slučaj paljenja crnogorske zastave dogodio se danas i to u Nikšiću. Kako je nezvanično potvrđeno CdM-u iz policije, dva maloljetnika zapalila su državnu zastavu. Tinejdžeri su privedeni na razgovor u nikšićki Centar bezbjednosti, a očekuje se i stav tužioca.

Foto: Screenshot

Učestalo skrnavljenje državnih simbola postalo je, nažalost, crnogorska svakodnevnica. Ako nije u pitanju paljenje zastava, onda je iscrtavanje trobojki na javnim površinama, vrtićima, spomenicima… Ovaj, svakom civiliziovanom građaninu, nerazumljiv čin paljenja zastave države nije ništa do izvitoperen i pokvaren posao, koji krši sve moralne kodekse. Sa druge strane, pozitivna stvar je što nadležne institucije rade svoj posao u otkrivanju huligana.

Podsjetimo, danas su zbog paljenja crnogorske zastave u Budvi uhapšeni Ivan Radenović (30) iz Plava, Novak Šoškić (26) iz Andrijevice i Mitar Šećković (25) iz Danilovgrada. Nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 72 sata. Mladićima koji su zapalili crnogorsku zastavu prijeti novčana kazna do 2.000 eura ili kazna zatvora do godinu dana.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments