Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

Katarski ministar Ganim bin Šahin el – Ganim dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Na sastanku je, kako je saopšteno, bilo riječi o dosadašnjoj saradnji Islamske zajednice u Crnoj Gori sa državnim i nevladinim organizacijama u Kataru a obostrani zaključak je, da je ona bila jako uspješna

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori katarski ministar za vakufe i islamska pitanja Ganim bin Šahin el-Ganim u pratnji reisa Islamske zajednice Rifata Fejzića i njegovih pomoćnika obišao je sjedište Mešihata u Podgorici.

Na sastanku je, kako je saopšteno, bilo riječi o dosadašnjoj saradnji Islamske zajednice u Crnoj Gori sa državnim i nevladinim organizacijama u Kataru a obostrani zaključak je, da je ona bila jako uspješna.

“Zahvaljujući državi Katar, Islamska zajednica u Crnoj Gori riješila je neke infrastrukturne probleme, tako da je i ova zgrada Mešihata u Staroj Varoši u kojoj se trenutno nalazimo izgrađena uz vašu pomoć”, kazao je reis Fejzić.

U saopštenju za medije navodi se da nakon džuma namaza u Osmanagića džamiji dvije delegacije su obišle i mekteb čiju izgradnju je takođe finansirao narod prijateljske države Katar.

U pratnji reisa Fejzića ministar Ganim je, u nastavku posjete, obišao Medresu “Mehmed Fatih” u Tuzima, gdje ih je dočekao direktor Medrese Amer ef. Šukurica sa saradnicima.

Dodaje se da u Medresi je nakon posjete organizovan ručak kojem su prisustvovali politički predstavnici muslimanskih naroda u Crnoj Gori.

Iz Islamske zajednice su kazali da u znak zahvalnosti za sve što je država Katar pomogla muslimanima u Crnoj Gori, reis Fejzić je ministru Ganimu dodijelio nagradu “Husein paša Boljanić”, najveće priznanje Islamske zajednice u Crnoj Gori.

“Tako je ministar za vakufe i Islamska pitanja države Katar Ganim bin Šahin el-Ganim postao drugi dobitnik ove nagrade koji nije iz Crne Gore”, naveli su iz Islamske zajednice.

Iz Islamske zajednice podsjećaju, ranije je ta nagrada uručena predsjedniku Turske Redžepu Tajjipu Erdoganu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve