Crna Gora u saradnji sa UNICEF-om nastavlja sa aktivnostima koje obezbjeđuju dodatne prilike i podršku djeci i mladima, saopšteno je na sastanku ministra sporta i mladih Nikole Janovića, i novog šefa Predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Huana Santandera.

Ministar je istakao odličnu i kontinuiranu saradnju sa UNICEF-om i naveo neke od projekata realizovanih uz njihovu podršku, među kojima se posebno ističu Strategija za mlade (2017-2021) i opremanje Omladinskog servisa u Podgorici.

Ministarstvo sporta i mladih, kako je saopšteno, kao pouzdan partner mladima od osnivanja unaprjeđuje njihov status i položaj.

“Aktivnosti koje transparentno pokazuju rad i direktnu usmjerenost Ministarstva ka dodatnom poboljšanju života djece i mladih u Crnoj Gori jesu: projekat dječijeg sporta koji podrazumijeva sufinansiranje članarina za djecu koja se bave sportskim
aktivnostima, kampanja koju sprovodimo u saradnji sa još tri resora pod nazivom “Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu”, EYCA – Evropska omladinska kartica, jedina zvanična benefit kartica za mlade u Crnoj Gori koja doprinosi jačanju njihove mobilnosti, neformalnoj edukaciji, umrežavanju sa vršnjacima na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou”, kazao je Santander.

Kako je dodao, od značaja je napomenuti i otvaranje omladinskih servisa, promociju i unapređenje saradnje na regionalnom i međunarodnom nivou kroz osnivanje RYCO kancelarije (Regional Youth Cooperation Office), kao i promociju školskog sporta i ulaganje u sportsku infrastrukturu.

„UNICEF će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori da podiže generacije djece i mladih koji prihvataju i slave različitosti, poštuju jedni druge i sve probleme rješavaju kroz dijalog“, poručio je Santander.

Santander se zahvalio na prijemu i istakao da se raduje nastavku uspješne saradnje.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve