Jake mjere obezbjeđenja ispred Višeg suda: Odloženo suđenje Slobodanu Kašćelanu

Glavni pretres odložen zbog odsustva specijalnog tužioca Saše Čađenovića, koji će biti prisutan na iznošenju završnih riječi na suđenju za državni udar. 

Kotoranin Slobodan Kašćelan, ni danas nije iznio odbranu pred vijećem sudije Dragoja Jovića, u Višem sudu u Podgorici.

foto Standard

Ozloglašeni Kotoranin, koga policija označava kao vođu jednog od kriminalnih klanova, je uz jake mjere obezbjeđenja doveden jutros u 9 sati iz Istražnog zatvora, ali je glavni pretres odložen zbog odsustva specijalnog tužioca Saše Čađenovića, koji će biti prisutan na iznošenju završnih riječi na suđenju za državni udar.

foto Antena M

Osim Čađenovića, današnjem pretresu nijesu prisustvovali okrivljeni Stefan Brnović, koji se nalazi na liječenju,  i Aleksandra Boganović, koji je opravdala odsustvo.

Svjedok oštećeni Krsto Bujković rekao je da više neće dolaziti na suđenje i da je u svojstvu svjedoka već rekao sve šta zna.

Prema optužnici specijalnog tužioca, Slobodan Kašćelan i Igor Božović, koji se nalazi u bjekstvu, su krajem maja 2010. godine organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove kako bi se bavili zelenaštvom, švercom droge i pranjem novca. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) pomenutu grupu sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, davanje mita, zelenaštvo, iznudu, teško djelo protiv opšte sigurnosti, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Na spisku optuženih su Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, koji se nalaze u bjekstvu. Braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović,Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogićević i Stefan Brnović se brane sa slobode. Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića takođe je spojena sa postojećom u ovom predmetu.

Komentari

avatar