Subota, 24 Februara, 2024
Rubrika:

Izabrani najbolji na takmičenju ”Čini dobro Budi heroj za planetu!”

Takmičenje ''Čini dobro Budi heroj za planetu!'' je organizovano povodom 4. novembra Svjetskog dana klimatskih promjena

Projekat JU OŠ “Boško Strugar” Ulcinj pobijedio je na takmičenju „Čini dobro Budi heroj za planetu!“ koje je organizovala Fondacija „Čini dobro“ u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore i kompanijom Čikom.

Komisija, u sastavu Nevena Čabrilo, Zavod za školstvo – nacionalna koordinatorka za Crnu Goru za Međunarodni program „Eko škole”, Saša Karajović – NVO „EKOM” i član Fondacije za zaštitu životne sredine, Ivana Srećković, Mont Way doo – NEST, Stefan Kaluđerović – Glovo, Miljan Grba – Čikom, Mia Mugoša – Finveo i Marija Jovović – Fondacija „Čini dobro”, nagradila je i projekat „Zelena učionica – eko radionica“ JU OŠ „Salko Aljković“ Pljevlja kojoj je pripalo drugo mjesto.

Podsjećamo, takmičenje “Čini dobro Budi heroj za planetu!” je organizovano povodom 4. novembra Svjetskog dana klimatskih promjena, a mogućnost učešća su imale obrazovno–vaspitne ustanove koje implementiraju i koje su se prijavile za pilotiranje Međunarodnog programa “Eko škole”.

Organizovanjem takmičenja su se željeli podstaći mladi, tačnije učenici/e i nastavni kadar da razmišljaju o klimatskim promjenama, te da budu svjesni uloge koju imaju u očuvanju planete. Naime, njeno očuvanje je moguće samo ako svi budemo vodili računa o biološkim raznovrsnostima, održivom korišćenju prirodnih resursa, smanjenju zagađenja i potrošnji energije.

JU OŠ “Boško Strugar” Ulcinj i JU OŠ „Salko Aljković“ Pljevlja će dobiti po hiljadu eura za realizaciju projekata, a novčane nagrade su obezbijedili Fondacija “Čini dobro” i kompanija Čikom – navodi se u saopštenju Fondacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
08.12.2023-23:37 23:37

Svaka cast Gospodo. Respekt.