Ponedjeljak, 24 Juna, 2024
Rubrika:

Grupa građana Cetinja: A šta da je Miloviću opalio pištolj? Bismo li i tada mi bili krivi

Namjera im je bila da se okupe, makar desetina, makar onoliko ih koliko je htio bez griže savjesti žrtvovati 5. septembra pretprošle godine, navodi se u saopštenju

“Jučerašnji dolazak Jadova Milatovića na Cetinje imao je za cilj da isprovocira građane i grad koji je za njegove vlasti zasut suzavcima, bojnim otrovima i drugim nedozvoljenim sredstvima kako bi po nalogu srpskoga predśednika ponizili Crnu Goru nasilnim ustoličenjem Joanikija Nedostojnoga”, saopštila je Grupa građana sa Cetinja.

Da je, kakko navode u saopštenju, Milatović i sam zna da u predśedničkoj kampanji nema što da traži na Cetinju, svjedoči i, kako kažu, šaka jada prisutnih na njegovoj konvenciji, od kojih je većinu doćerao sa strane. Onaj koji se nije libio žrtvovati Crnogorce za interese srpskoga predśednika juče je u crnogorskoj prijestonici htio da glumi pomiritelja i dobroželatelja Crne Gore, dodaje se u saopštenju Grupe građana.

“Naša je dužnost bila iskazati protest i prezir takvome izrodu. Grdno se varaju svi koji misle da smo se okupili po kakvome partijskom nalogu! I grdno su promašili adresu zagovornici građanske Crne Gore koji upiru prstom u Cetinjane a ne u izroda koji je na Cetinje došao da provocira! Podśećamo – Jadovu Milatoviću dlaka s glave nije falila jer nam namjera i nije bila da mu naudimo. Jadov je više bio ugrožen od svoga obezbjeđenja i pratilaca no od nas jer ga mi od njih nijesmo ni viđeli.

Oni su ga valjali po podu dok je prolazio kroz kordon policije, a mi smo skandirali gledajući tu bruku neviđenu”, ističe se.

Namjera im je bila da se okupe, makar desetina, makar onoliko ih koliko je htio bez griže savjesti žrtvovati 5. septembra pretprošle godine, navodi se u saopštenju.

“A da smo htjeli da mu zabranimo dolazak, na Cetinje bi mogao doći jedino helikopterom, onako kako i onaj sramotnik čiji je dolazak Jadov obezbijedio”, navodi se u saopštenju.

Čuju da se šuška o hapšenjima i privođenjima jučerašnjih demonstranata.

“Stoga poručujemo da odustanete od toga dok grđi nijeste. Otpor uhapsit ne možete! Krenete li s hapšenjima mirnih građana i mirnih demonstranata, viđećete onda koliko nas ima.

Dušebrižnike, preletače, izrode na vlasti i one iz Evrope sad, a ponajprije našega bivšega sugrađanina Filipa Adžića, pozivamo da objasne javnosti zašto je predśednički kandidat Milatović dovukao sa sobom na Cetinje naoružane kriminalce i bezbjednosno-interesantna lica i da objasne okle na konvenciji pištolj Miloviću, visokome funkcioneru ES i članu Abazovićevoga Tužilačkoga savjeta!

Oćete li na to reagovati? Što ćete povodom toga preduzeti? Da je u paničnome metežu Jadovove pratnje kojim slučajem Miloviću opalio pištolj koji je tamo vadio valjda da bi okuražio svoje uspaničene partijske kolege, bismo li i tada mi bili krivi za eventualne žrtve? I je li nošenje pištolja dozvoljeno svakoj pogani koja sa zadnjim namjerama dolazi na Cetinje?”, zaljučuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ZAG
11.03.2023-11:10 11:10

Živelo Slobodarsko Cetinje, rodni grad mog oca Vladimira P!

Merlin
11.03.2023-16:36 16:36
Reply to  ZAG

Ovi zgubidani, šverceri i ustaše nemaju nikakve veze sa slobodarskim srpskim Cetinjem !

Tara
11.03.2023-11:27 11:27

Imate dobro ime…Cetnik-Sad..da ste evropljani..ne bi dolazili sa pistoljima..i bljuvali na CG..sramite se!

Merlin
11.03.2023-16:37 16:37
Reply to  Tara

Kakve ti veze imaš sa Cetinjem kada si muslimanka ? Da nisi simpatizer nvo cpc ?

COL
11.03.2023-12:34 12:34

Na pitanje što je tražio u VAR sobi slaga a ne trepnu da je tamo bila cijela vlada. Na ispravku, od strane novinara, da nije bila cijela vlada opet slaga da su samo śeđeli i pili čaj ka engleske frajle i da se ništa nijesu pitali…Laž je naša politička platforma…

BobZeković
11.03.2023-13:20 13:20

Abazović je već krenuo u progon Tužilaca i Sudija što odma ne apse i presuđuju građanima Cetinja, koji su na miran način koristili svoje demokratsko pravo na protest, zbog gušnja njihovog prava na postojanje i život. Abazović i srpske sluge u Crnoj Gori postaju već preopasni po Crnogorsko društvo. Ako država Crna Gora neće da ih štiti, ako evropske i američke ambasade podržavaju srbo-fašističku vladu abazovića, ako uslvi za život u Crnoj Gori postaju nepodnošljivi za svaog poštenog i normalnog čovjeka, Cetinjani su u pravu što su građanski, demokratski reagovali. Ubuduće će sa njima reagovati cijeal Crna Gora! NEĆEMO VIŠE… Pročitaj više »

Maja
11.03.2023-14:35 14:35

Ziva je istina da ga je obezbjedjenje vuklo ,guralo,cupalo bez ikakve potrebe.To se sve vidi.Evropa sad i lideri pokreta lazu kad zinu.Predstavljaju se za Evropejce,svetosavci i izvodjaci radova .Cetinjani nijesu zaboravili 4 i 5 ti septembar 2021 kada su ih ti isti gusili suzavcem i bacali sok bombe.

Merlin
11.03.2023-16:30 16:30
Reply to  Maja

Dobro ste prošli 4. i 5. septembra, jer bi vas policija EU i US pržila elektrošokerima i mlatila bi vas pendrecima .