Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Glavni grad spreman da pruži podršku prevoznicima, neophodno da se uključi i Vlada

Predstavnici Glavnog grada izrazili su spremnost da pruže podršku prevoznicima kako bi nastavili da obavljaju gradski linijski prevoz

Predstavnici Glavnog grada danas su se sastali sa predstavnicima firmi koje obavljaju linijski prevoz putnika na teritoriji Podgorice, kako bi razgovarali o njihovim problemima koji su, kako navode, nastali usljed višestrukog poskupljenja nafte i naftnih derivata, što je uzrokovalo i značajno povećanje ukupnih troškova njihovog poslovanja, saopštzenio je PG Biroa.

Kao što je to bio slučaj i do sada, predstavnici Glavnog grada izrazili su spremnost da pruže podršku prevoznicima kako bi nastavili da obavljaju gradski linijski prevoz.

“Međutim, jasno je da jednokratna pomoć neće trajno riješiti problem koji već predugo traje u ovoj privrednoj grani. Shodno tome, na sastanku je dogovoreno da se Glavni grad već sjutra obrati resornom Ministarstvu kapitalnih investicija sa zahtjevom da se nadležni iz ovog Ministastva aktivno uključe u rješavanje ovog problema kroz novčanu pomoć, ukidanje akciza na gorivo za privrednike koji obavljaju gradski linijski prevoz ili kroz neku drugu aktivnost koja će dati željene rezultate, što u krajnjem znači da građanim Podgorice bude omogućeno da nesmetano koriste usluge javnog prevoza”, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju, u narednih par dana Glavni grad će pokrenuti četri nove, tzv. brze linije uspostavljene na užem gradskom području, kroz koje će se građanima na kvalitetan i savremen način pružati usluga transporta.

“Glavni grad će i u narednom periodu nastaviti da radi isključivo za dobrobit građana, te da, između ostalog, sistematski i planski unapređuje stanje javnog prevoza, a poseban akcenat biće stavljen na reorganizaciju postojećih autobuskih linija kako bi se povećao kvalitet usluga i racionalizovalo poslovanje. Osim toga, Glavni grad planira da sprovede još jednu nabavku novih autobusa za potrebe obavljanja gradskog linijskog prevoz i na taj način pruži najbolju uslugu građanima i posjetiocima glavnog grada”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve