Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Glavni grad će pružiti maksimalnu podršku aktivnostima Centra za prava djeteta

Direktorica Centra za prava djeteta Rajka Perović izrazila je zadovoljstvo zbog današnjeg događaja i kazala da su djeca puna utisaka, te da vjeruje u uspješan nastavak saradnje sa Glavnim gradom

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana usvajanja UN Konvencije o pravima djeteta, predstavnici Centra za prava djeteta danas su zajedno sa predstavnicima Lokalnog dječijeg parlamenta i djece/korisnika licencirane usluge Dnevnog centra posjetili Glavni grad, gdje je upriličen sastanak sa zamjenikom gradonačelnice Lukom Rakčevićem i v.d. sekretarke Sekretarijata za socijalno staranje Marinom Medojević.

Direktorica Centra za prava djeteta Rajka Perović izrazila je zadovoljstvo zbog današnjeg događaja i kazala da su djeca puna utisaka, te da vjeruje u uspješan nastavak saradnje sa Glavnim gradom.

„Puni smo utisaka i zadovoljni što će se saradnja koja je i do sada bila veoma dobra nastaviti i ubuduće i da će biti još bolja. Sigurna sam da ćemo raditi sve u korist djece zajedno sa Glavnim gradom Podgorica“, poručila je Perović.

Zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević čestitajući Međunarodni dan djeteta zahvalio je Centru za prava djeteta na čelu sa gospođom Perović, a posebno djeci koja su danas bili gosti Glavnog grada.

Foto: Glavni grad Podgorica

„Iskazujemo veliku zahvalnost na svemu što radite dugi niz godina i svim socijalnim uslugama koje su zaista na dobrobit zajednice. Obaveza Glavnog grada je da u narednom periodu intenzivira sve vidove podrške Centru za prava djeteta i da na neki način sistemski pomognemo Centar da nastavi sa svim lijepim stvarima koje je radio u prethodnim godinama. Rakčević je čestitao djeci na zaista lijepoj današnjoj diskusiji, kao i drugim centrima iz regiona, te poručio da nastave putem kojim su krenuli. „Vjerujem da se vidimo vrlo brzo i mimo Međunarodnog dana djeteta da razgovaramo i realizujemo niz aktivnosti koje će biti od značaja za svu djecu“, zaključio je Rakčević.

Tokom sastanka, kako je navedeno, održana je i online diskusija posvećena prezentaciji rezultata rada i održivosti Dnevnih centara – Kuća Velikog srca.

“Svoje iskustvo u dnevnim centrima predstavila su djeca i profesionalci iz šest gradova i to Banja luke, Mostara, Nikšića, Podgorice, Bijeljine, Brčka, kao i predstavnici kancelarije Save the Children za Sjeverozapadni Balkan, koja je pokrovitelj ovog događaja i koja je pomogla razvoj i kontinuiranu finansijsku i profesionalnu podršku”, kazali su iz Glavnog grada.

Na online debati aktivno učešće uzeli su predstavnici lokalnih samouprava pomenutih gradova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve