Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

FCJK: Treći upisni rok biće raspisan sjutra

Kandidati koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit, kako je navedeno, mogu polagati testove iz Crnogorskoga – srpskoga, bosanskoga i hrvatskoga jezika i književnosti te iz stranoga jezika, čime stiču mogućnost da ostvare ekvivalentan broj bodova kao kandidati koji su stručni ispit polagali ekstern

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) – Cetinje raspisaće 2. septembra Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija, za studijsku 2023/2024, koji će biti objavljen u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Fakulteta.

Prijave na konkurs, kako je saopšteno sa FCJK, podnose se na dva načina.

“Lično 4. i 5. septembra 2023. godine od 10 do 13 sati u prostorijama Fakulteta; Elektronski na platformi upisi.edu.me 4. septembra do 16h ili slanjem skenirane dokumentacije na imejl adresu [email protected] do 5. septembra u 16 sati”, naveli su sa te obrazovne ustanove.

Kandidati koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit, kako je navedeno, mogu polagati testove iz Crnogorskoga – srpskoga, bosanskoga i hrvatskoga jezika i književnosti te iz stranoga jezika, čime stiču mogućnost da ostvare ekvivalentan broj bodova kao kandidati koji su stručni ispit polagali eksterno

“Polaganje testova iz ta dva predmeta, za zainteresovane kandidate, biće održano 5. septembra 2023. godine u 17 sati”, kazali su sa fakulteta.

U drugom upisnom roku, kako ističu, mogu se upisati 24 studenta koji se finansiraju iz budžeta Crne Gore.

“Rezultati konkursa biće objavljeni na oglasnoj tabli i sajtu Fakulteta 7. septembra 2023. Upis kandidata obaviće se 11. septembra 2023. godine od 10 do 12 sati. Budi i ti dio uspješne FCJK priče! Studiraj crnogorski”, poručuju sa FCJK.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve