Nedjelja, 23 Juna, 2024
Rubrika:

FCJK: Treći upisni rok biće raspisan 1. septembra

Polaganje testova iz ta dva predmeta, za zainteresovane kandidate, biće održano 3. septembra 2022. godin

Fakultet za crnogorski jezik i književnost – Cetinje raspisaće 1. septembra 2022. godine Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija, za studijsku 2022/2023, koji će biti objavljen u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Fakulteta, saopšteno je iz te ustanove.

Prijave na konkurs će se podnositi lično u prostorijama Fakulteta 2. septembra i elektronski 2. i 3. septembra zaključno s 3. septembrom do 14  časova.

“Obrazac elektronske prijave može se preuzeti putem linka http://www.fcjk.me/wp-content/uploads/2022/07/Prijavni-list-osnovne-studije.pdf . Popunjenu i potpisanu prijavu uz ostalu neophodnu dokumentaciju potrebno je skenirati i poslati na imejl adresu [email protected]. Originalna dokumenta dostaviti preporučenom/kurirskom pošiljkom na adresu Fakulteta najkasnije do 3. septembra 2022”, navodi se u saopštenju.

Kandidati koji nijesu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit mogu polagati testove iz Crnogorskoga – srpskoga, bosanskoga i hrvatskoga jezika i književnosti te iz stranoga jezika, čime stiču mogućnost da ostvare ekvivalentan broj bodova kao kandidati koji su stručni ispit polagali eksterno. Polaganje testova iz ta dva predmeta, za zainteresovane kandidate, biće održano 3. septembra 2022. godine.

“U trećem upisnom roku može se upisati 26 studenata koji se finansiraju iz budžeta Crne Gore. Rezultati konkursa biće objavljeni na oglasnoj tabli i sajtu Fakulteta 5. septembra 2022. godine”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve