Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Đukanović uputio telegram saučešća porodici Mija Mijuškovića: Majstorskom vajarskom rukom činio je Crnu Goru ljepšom

Mijušković je, kako dodaje Đukanović, bio pripadnik antifašističkog pokreta od najranijeg doba, prepoznat još od mladalačkih dana kao čovjek predodređen za velika djela

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti istaknutog crnogorskog umjetnika Mija Mijuškovića njegovoj porodici.

“Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg cijenjenog supruga i roditelja Mija Mijuškovića, istaknutog crnogorskog umjetnika, čije veliko djelo kao neprolazna vrijednost daje poseban doprinos pozicioniranju Crne Gore na kulturnoj mapi evropskih naroda i zemalja. Bio je jedan od najdarovitijih crnogorskih stvaralaca koji je svojim skromnim životom i nepresušnim talentom oplemenjivao i ljude i prirodu stvarajući originalna djela koja krase svjetske galerije i vajarske zbirke poklonika prave umjetnosti širom svijeta”, navodi se u telegramu.

Mijušković je, kako dodaje Đukanović, bio pripadnik antifašističkog pokreta od najranijeg doba, prepoznat još od mladalačkih dana kao čovjek predodređen za velika djela.

“Cijelog svog dugog časnog života Mijo je to dokazivao osobitim životnim i umjetničkim stilom, kao ličnost po kojoj se prepoznaje i njegov Nikšić, i njegova Crna Gora. Svojom majstorskom vajarskom rukom oplemenio je i drvo i kamen, čineći tako ljepšom našu stvarnost, i našu Crnu Goru. Žalimo ga zajedno sa vama. Molim vas da primite izraze mog iskrenog saučešća”, piše u telegramu predsjednika Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve