Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

Djecu vratili iz vrtića, ne može se do potvda zbog gužvi

''Enormne gužve su poropust, organizacija je trebalo da se uradi drugačije u ovim uslovima''

Jutros su mnogi mališani krenuli i u predškolske ustanove. No, ispred pojedinih vaspitnih jedinica bilo je gužvi, jer neki roditelji nijesu mogli u adekvatnom roku da dobiju potvrde o tome da je dijete sposobno da boravi u kolektivu i da je uredno vakcinisano. Razlog je što su zbog trenutne epidemijske situacije, teško mogli da dođu do izabranog pedijatra, kazala je predsjednica Savjeta roditelja Javne predškolske ustanove “Đina Vrbica” Ana Laković. Zbog toga je petnaestoro djece vraćeno iz vrtića.

“Ugovor koji potpisujemo kad šaljemo djecu u vrtić ni u kom članu ne sadrži da je to neophpodan dokument da bi se dijete primilo u vrtić, niti da se po tom osnovu djetetu može onemogućiti da boravi u vrtiću”, kazala je Laković.

Kaže da su dovedeni pred svršen čin.

“Dovedeni smo u tu situaciju da djeca prežive užasne traume. Djeca koja idu u vrtić su plačući ulazila a suvišno je da kažem kako su prošli ona koja tek treda da se adapriraju i za koje je ovo trebao da bude jedan lijepi dan, i za njih i za njinove roditelje”, kazala je ona.

Ističe da je Savjet roditelja danima unazad bio u intenzivnoj komunikaciji sa upravom vrtića, kao i da su im najavili da je moguće da dođe do ovakvog razvoja događaja.

“Jer Savjet roditelja je dobijao povratne informacije da je nemoguće da se do potvrda dođe i da vidimo šta bi trebalo da radimio. A enormne gužve su poropust, organizacija je trebalo da se uradi drugačije u ovim uslovima. Mi smo se prilagodili na sve što je od nas traženo. U uslovima pandrmija, naša djeca su uskraćena za milion stvari. Nekorektno je i ovo svaliti na roditelje jer mislim da smo dosta istrpljeli, da smo dosta bili solidarni, a da prema nama niko ne pokazuje solidarnost “, zaključila je Laković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve