Na inicijativu za pomoć našim najugroženijim sugrađanima, koju je pokrenuo muzičar Danijel Alibabić, odmah je odgovorilo više vlasnika podgoričkih ugostiteljskih objekata , i od 18. aprila svaki drugi dan dijele se paketi pomoći najugroženijima. Ovom lancu pridružili su se i ugostitelji s primorja .

Akcija se bliži kraju, a  na kraju, zna se , idu najbolji i najslađi,  tako da  je danas podijeljeno čak 512 obroka u organizaciji restorana ” Porto ” i prvog domaćeg  crnogorskog proizvođača  ” Mille Baci”. Današnjoj akciji će se najviše obradovarti najmlađi jer će pored sladoleda dobiti igračke iz “TOY LAND”-a .

Kakva je bila atmosfera tokom pripreme pogledajte u videu OVDJE.

 

https://www.instagram.com/p/CAFuF97A6D

 

 

 

 

 

“Jos od pocetka panedmije Mille Baci je vec prvih dana obisao one koji su se za sve nas nametnuli u prve borbene redove: Institut za javno zdravlje, Sanitarna inspekcija, Klinicki centar i mnoge druge. Nismo zaobisli ni one najugrozenije tako da smo posjetili i staracki dom NANA u Danilovgradu. Na Uskrs,  naši sladoledi su takođe podijeljeni u sklopu akcije “Izazivam” rekla je Bojana Otašević .

“Dok sjedimo  svojim domovima svjedoci smo da cijeli svijet vodi jedan rat, u kojem smo po prvi put svi na istoj strani u borbi protiv nevidljivog neprijatelja, a koji nam je onako neocekivano kao nezvan gost nametnuo jedan ozbiljan  i zahtjevan zadatak.  Dakle, izolovani usled  novonastalog stanja nesto imamo svi zajednicko, a to je vrzmanje  istih stvari po glavi: pandemija, vanredno stanje, ogranicena sloboda kretanja, strah za svoje i zdravlje bliznjih, strah za sopstevnu egzistenciju…..”  istakla je vlasnica prvog domaćeg crnogorskog sladoleda .

https://www.instagram.com/p/B7_HzgNpu06/

 

Ispred restorana “Porto” , Jovana Pekić je izjavila je da se restoran rado odazvao pozivu iako već dva mjeseca restoran nije radio, čak ni dostavu . Bilo je lijepo vidjeti ekupu restorana Porto kako nesebično pomažu jedni drugima u pripremi obroka za one najugroženije. “Kako se mjere polako popuštaju, vjerujemo da ćemo se brzo vratiti svakodnevnim obavezama i u nikad boljem raspoloženju dočekivati naše goste” , istakli su iz restorana .

https://www.instagram.com/p/B_E4mZZpWXm/

 

Podsjećanja radi , restoran “Porto” se nalazi  podgoričkoj ulici (Stanka Dragojevića 40) i od otvaranja uselio  je autentični duh Mediterana. Impresivnih 650 metara kvadratnih prostora restorana kriju cijeli jednu primorsku pjacu u malom, jedan skriveni đardin, intimne kutke, mediteranske šume – cijeli jedan mali grad. Restoran ima autentične prozore i terase, voltove i bašte, palme i masline, skrovita intimna mjesta i pogled na nebo.

 

Danas su se akciji pridružio i TOYLAND  i time obradovali najmlađe.

OFY TOYLAND maloprodajni lanac namenjem je svima koji tragaju za igračkama, opremom za bebe, garderobom, poklonima, dekoracijom, knjigama i ostalim neophodnim sitnicama za srećno odrastanje dece.

 

 

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments