Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

CPC će formirati pravni tim za pripremu ugovora sa državom

Pravni tim formiraće se u što kraćem roku i pripremiti ugovor. Zadatak je da ugovorom osigura primjenu ustavne norme o zabrani diskriminacije pravoslavnih Crnogoraca u pogledu prava na ispoljavanje vjerskih uvjerenja

Crnogorska pravoslavna crkva krenula je u formiranje pravnog tima koji bi pripremio prijedlog ugovora između države Crne Gore i CPC, rekli su portalu Aktuelno iz vrha CPC.

”Pravni tim formiraće se u što kraćem roku i pripremiti ugovor. Zadatak je da ugovorom osigura primjenu ustavne norme o zabrani diskriminacije pravoslavnih Crnogoraca u pogledu prava na ispoljavanje vjerskih uvjerenja. Takođe ćemo zahtjevati pristup pravoslavnim hramovima koje su gradili crnogorska brastva i plemena ili država Crna Gora”, rečeno nam je iz CPC.

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici, raspravljala o informaciji o nastavku pregovora o statusu i ugovornim odnosima između vjerskih zajednica i države Crne Gore, sa akcentom na Srpsku pravoslavnu crkvu.

Vlada će formirati petočlanu Komisiju koja će što prije pregovarati sa SPC, odnosno sa četiri eparhije registrovane u Crnoj Gori.

Pregovaraće i sa ostalim zainteresovanim vjerskim zajednicama, među kojima je i Crnogorska pravoslavna crkva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bravo
24.06.2022-07:35 07:35

Na čelu pravnog Tima tkz CPC treba postaviti tkz istoričara Novaka Adžića!