Nedjelja, 28 Maja, 2023
Rubrika:

Ćorić: Slijedi reforma primarnog nivoa zdravstvene zaštite, od septembra stomatolozi u školama

Dr Slađana Ćorić je navela da će se raditi reforma primarnog nivoa koji je stub zdravstvenog sistema

Dr Slađana Ćorić iz Ministarstva zdravlja kazala je da se ide ka poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga u Crnoj Gori. Najavila je da će se raditi reforma primarnog nivoa zdravstvene zaštite a od septembra, kako je kazala, počeće da rade i stomatolozi u školama.

Dr Ćorić je u emisiji “Naglas” na Televiziji Crne Gore kazala da Crna Gora svakako ide ka poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga građanima. Ipak, kako je dodala, reforme iziskuju vrijeme.

“Za njih je potrebno pet do 10 godina da bi građani mogli da ih osjete. Trenutno radimo na primjeni izmjena zakonskih rješenja koja će omogućiti kvalitetniju i dostupniju zdravstvenu zaštitu”, kazala je Ćorić.

Ona je navela da će se raditi reforma primarnog nivoa koji je stub zdravstvenog sistema.

“Do sada izabrani ljekar nije mogao da ima široku lepezu dijagnostičkih procedura i terapijskih opcija. Sada se ide na izmjenu obima i prava. Fond će uraditi cjenovnike i to je naša obaveza”, kazala je Ćorić.

Smatra i da će u dogledno vrijeme pacijenti biti zadovoljniji jer će se, kako je najavila, raditi na decentralizaciji u Podgorici.

“Sve gravitira ka KCCG to je najopterećenija zdravstvena ustanova koja zbrinjava oko 70 odsto populacije. Tako da će se ići u tom pravcu da pacijenti imaju jednako kvalitetnu zdravstvenu uslugu na sjeveru i jugu”, kazala je Ćorić.

Ona je najavila i da će od septembra početi da rade stomatološke ambulante u školama.

“Cilj je da imamo stomatološku zadravstvenu zaštitu u svim domovima zdravlja ali to će sačekati par godina”, dodala je Ćorić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve