CKM: Za Dan nezavisnosti na Dvorskom trgu pjevaju Aco Pejović, Bojan Marović, Indira…

Slogan ovogodišnje proslave je “Cna Gora iznad svih“

Crnogorska kulturna mreža desetu godinu za redom organizuje narodne proslave Dana nezavisnosti.

“Proslava koja će se održati 20. maja na Dvorskom Trgu u Prijestonici je zamišljena kao doček Dana nezavisnosti na kojoj  će u sklopu programa kroz koji mladi crnogorski izvođači kroz pjesmu promovisati multietničnost, multikulturalnost i odnos poštovanja prema državi koncerte održati Bojan Marović i Indira Forca, a specijalni gosti će biti članovi D-mola koji nastupaju na Eurosongu, a koji će tačno u ponoć izvesti pjesmu 21. maj koju naša organizacija u čast decenije rada poklanja Crnoj Gori”, saopšteno je iz CKM-a.

Centralna proslava Dana nezavisnosti će se održati 21. maja u Podgorici na Trgu Svetog Petra Cetinjskog sa početkom u 20 časova na kojoj će koncerte održati regionalna muzička zvijezda Aco Pejović i Bojan Marović kojem će ovo biti prvi koncert u Podgorici posle 12 godina.

“Pored njih u programu đe nastupiti polaznici škole pjevanja D-moll i njihova grupa, kao i djeca koja će izvoditi poznate crnogorske pjesme. Na oba događaja će nastupiti Vojni orkestar što daje poseban nivo proslavi”, navode u CKM-u.

Slogan ovogodišnje proslave je “Cna Gora iznad svih“.

“Država treba da nam bude svetinja, i svi zajedno treba da damo doprinos da ona bude jača i bolja, bez obzira na nezadovoljstva koja ponekad imamo na rad pojedinih njenih institucija. To što smo sa olovkom u ruci, što i nije baš rijetka praksa u svkjetskoj istoriji, uspjeli da obnovimo njenu suverenost, treba da nam bude motiv da tekovine 21. maja jačamo kako bi bile vječne. Učinićemo sve da na jednom mjestu i istim povodom okupimo pripadnike svih naših naroda, svih vjera i političkih uvjerenja, da zajedno proslave Dan nezavisnosti naše države”, poručuju u CKM-u.

Komentari

avatar