Četvrtak, 21 Septembra, 2023
Rubrika:

Čađenoviću produžen pritvor još mjesec

Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice Vijeća i sutkinja Vesne Vučković i Milenke Seke Žižić kao članica Vijeća, Čađenoviću je produžilo pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore produžilo je pritvor specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću za mjesec dana.

”Odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br. 20/22 od 05.05.2023. godine za produženje pritvora protiv okrivljenog S. Č. donijelo je Rješenje za produženje pritvora za još mjesec, odnosno do 09. juna 2023. godine”, navodi se u njihovom saopštenju.

Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice Vijeća i sutkinja dr Vesne Vučković i Milenke Seke Žižić kao članica Vijeća, okrivljenom S.Č. je produžilo pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a, stav 2 u vezi stavova 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore, po pritvorskom osnovu iz člana 175, stav 1, tačke 1 i 2 Zakonika o krivičnom postupku.

Po ovom Rješenju pritvor može trajati do 9. juna do 8.30 časova.

Milivoje Katnić i Saša Čađenović

Saša Čađenović je uhapšen 9. decembra 2022. zbog sumnje da je kao specijalni tužilac radio za kavački klan i pripadnike te mafijaške organizacije sačuvao krivičnog gonjenja.

Podsjetimo, Portal Aktuelno pisao je o Organizovanoj tužilačkoj grupi (OTG) u kojoj su osim Čađenovića, između ostalog i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i kontroverzni bivši pomoćnik direktora Uprave policije Zoran Lazović, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Kako smo već pisali, da bi čitav slučaj koji je otvoren nakon hapešnja Čađenovića dobio konačni epilog, prije svega treba rasformirati OTG i detaljno ispitati rad tužilaca i eventualno sudija koji se vezuju za tu organizaciju.

O OTG takođe možete čitati u posebnoj rubrici na Online Magazinu Luča.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lovćen
09.05.2023-08:53 08:53

Nije vrhovni sud no Dritan sa jucerasnjom izjavom

Tara
09.05.2023-16:09 16:09

To ne mogu vjerovati..G-din Cadjenovic..zna sve o DF..zato su ga zatvorili..Gestapo na Vlast..

Eagle_stone
10.05.2023-06:50 06:50

Pa da, treba ga držat zatvorenoga do izbora, da ne poremeti DF osudjenike. Ako za ikoga mislim da je nevin, to je ovaj čovjek i da je politički zatvorenik. Neka svako odgovara ko god je sa mafijašima posla ima, ma mi se čini da prije posla sa mafijom imaju ovi te su ga strpali u zatvor, plus onaj pokušaj terorizma kojega sudski probaju da zatvore bez njegovoga učešća…