Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Buriću istekao mandat, Crna Gora već četiri dana bez prvog čovjeka tužilaštva?

Po Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu koji je usvojen krajem maja ove godine vršilac dužnosti VDT-a bira se na period od pola godine, a isto lice može biti birano najviše dva puta.

Vršiocu dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Draženu Buriću istekao je mandat 10. decembra, a novi vd Vrhovnog državnog tužilaštva nije izbaran, niti je Burić ponovo određen na ovu funkciju, saznaje Radio Televizija Nikšić.

Zbog ove činjenice Crna Gora je već četiri dana formalno bez prvog čovjeka tužilaštva, pa se postavlja pitanje legitimnosti odluka koje Vrhovno državno tužilastvo donosi nakon 10. decembra.

Burić je na sjednici 10. juna ove godine izabran za vd VDT-a, nakon što je Ivica Stanković stekao uslove za penziju.

Po Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu koji je usvojen krajem maja ove godine vršioc dužnosti VDT-a bira se na period od pola godine, a isto lice može biti birano najviše dva puta.

Kompletiranje Tužilackog savjeta mjesecima je tačka sporenja vladajuće većine, a predsjednik parlamenta Aleksa Bečić je nedavno u intervjuu za RTV Nikšić kazao da očekuje da i to pitanje vrlo brzo dobije konačan epilog.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve