Za ovu sezonu predviđeno je nekoliko lokacija na kojima će plaže biti gradske i oslobođene od mobilijara. To su: na Slovenskoj plaži, u Bečićima, pored hotela Tare – granično sa hotelskim kupalištem, kao i u Petrovcu, javlja RTV Budva.

Ono što je novo jeste da je Pizana izgubila status gradske plaže i da će takođe biti data u zakup.

PR Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Ivana Lazović kazala je da Pizana više neće biti gradska plaža zato što se to pokazalo neodrživim prošle godine kada je bila puna smeća.

Na budvanskoj rivijeri postoji oko 100 plaža, a preko 40 su organizovana kupališta. Nakon potpisivanja ugovora sa zakupcima, očekuje se njihovo što skorije uređenje i početak rada.

Lazović ističe da se ove godine prvi put primjenjuje tipizacija kupališta.

“Sve plaže će ove godine dobiti tip plaže, pa tako imamo izletnički tip, romantični tip. Ova dva tipa, recimo, imamo na ostrvu Sveti Nikola, na nekim plažama ispod Žute grede”, kazala je Lazović.

Kako je istakla, ove godine će svaki grad imati nudističku, pet friendly i party plažu. U Budvi je Kamenovo party plaža.

Lazović je dodala i da je za prostor ispod hotela Avale, u nastavku Ričardove glave, Morsko dobro opredijelilo sredstva da adaptira prostor oko kupačice za neki vid novog kupališta, najvjerovatnije pet frendli, kupališta za pse.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve