Nedjelja, 21 Aprila, 2024
Rubrika:

Branimir Janjević: Razlog moje ostavke je prelazak u VDT

Naveo je da je najpretežniji razlog njegove ostavke je upravo njegov dalji profesionalni angažman

Povodom jučerašnje objave da je na poziciji Generalnog direktora Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju u Ministarstvu pravde podnio ostavku, Branimir Janjević ističe da, imajući u vidu svoje dugogodišnje iskustvo u pravosuđu, najpretežniji razlog njegove ostavke je upravo njegov dalji profesionalni angažman.

“Pa sam u tom cilju planirao prelazak u Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore, a koji prelazak bi bio realizovan na osnovu sporazuma o preuzimanju shodno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima Crne Gore, za čije zaključenje naredne nedjelje je najavio potpis i saglasio se, pored Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića, i ministar pravde Andrej Milović“, kazao je Janjević.

S druge strane, što se tiče ekstradicionog postupka južnokorejskog državljanina Heung do Kvona, imajući u vidu da se radi o zaista složenom i jedinstvenom slučaju, kao nekome ko je gotovo 15 godina dio crnogorskog pravosuđa, Janjević je mišljenja da bi bilo neetički da se miješa ili komentariše sudski postupak koji je u toku.

“Posebno imajući u vidu da su branioci okrivljenog najavili izjavljivanje žalbe protiv prvostepenog rješenja, te da će Apelacioni sud Crne Gore očigledno nanovo odlučivati u ovoj pravnoj stvari, i između ostalog se izjašnjavati i u odnosu na podatke koje odbrana problematizuje. Stoga, mislim da je najbolje sačekati epilog ekstradicionog postupka, te se do tada uzdrzati od eventualnih komentara”, kazao je Janjević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve