Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Borovinić Bojović: Ljekari da brinu o zdravlju ne o politici

''Važno je da se mi bavimo svojom profesijom, da budemo ljekari kao što i jesmo i da brinemo o zdravlju naših građana, a nikako o politici. Mi ćemo da se usredsredimo na svoje radne aktivnosti, jer su to naš izbor i naša misija''

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović nastavila je konsultacije u vezi sa aktuelnom zdravstvenom situacijom u državi sa čelnicima bolnica i domova zdravlja u Crnoj Gori.

Tokom susreta u Institutu za javno zdravlje u Podgorici, dr Borovinić Bojović je naglasila da će djela da govore o svima.

“Zato je važno da ostanemo ljudi. Važno je da se mi bavimo svojom profesijom, da budemo ljekari kao što i jesmo i da brinemo o zdravlju naših građana, a nikako o politici. Mi ćemo da se usredsredimo na svoje radne aktivnosti, jer su to naš izbor i naša misija”, kazala je dr Borovinić Bojović.

Ona je napomenula da personalno nije važan niko jer je bitan samo zdravstveni sistem koji je u najtežoj i najzahtjevnijoj godini pokazao izvanredne rezultate – od toga da bolnice nijesu zatvarane do rekordnog povećanja plata za koja se uvjek tvrdilo, do sada, da su nemoguća.

Sastanak sa direktorima

“Lično niko nije važan. Važan je zdravstveni sistem, to je na kraju i razlog zbog kojeg sam se prihvatila ove pozicije. Mene zanima jačanje zdravstvenog sistema Crne Gore. Rezultate koje smo postigli u prošloj godini nije personalno postigla ministarka zdravlja već je to uspjeh tima koji je sa mnom radio. Moj uspjeh je vaš uspjeh”, jasna je ona.

Sastanak sa direktorima

Ona je istakla da je jedan od osnovnih ciljeva bilo povećanje plata koje ljekarima pripada, a koji se sada ostvaruje.

“To nije ništa što vama do sada nije pripadalo. To je bio moj osnovni cilj i zadatak. Smatram da ovdje ne treba da bude kraj i da treba svi zajednički da doprinesemo da javni zdravstveni sistem Crne Gore vrati kredibilitet koji mu je nekada pripadao”, zaključila je ministarka zdravlja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
CO2 H2O =@
31.01.2022-09:40 09:40

Sto ides na proteste sa Cetnickim Demokratama I sa Cetnikom MILACICEM-BRATIC-i pjevate fasisticke pjesme -Abazovicu -ubij SIPTARA -ibij SIPTARA-Ti si dno dna a dosla si MINISTARKA casna sestra AMFILOHIJEVA mrzitelja sve sto nije Cetnicko a posebno dusman CRNOGORACA!!Prodje i tvoje vrijeme 4 FEBRUAR !