Uprava ZU Specijalne bolnice za psihijatriju Kotor pokrenula je disciplinski postupak protiv 4 smjenska medicinska tehničara koji rade na Sudskom odjeljenju.

Psihijatrijska ustanova Kotor

Iz te bolnice podsjećaju da su ustanovili da je sporna fotografija, na kojoj je jedan osuđenik – pacijent P.Đ. sa dvije nepoznate ženske osobe, nastala na Sudskom odjeljenju. Dodaju da nijesu ustanovili tačan datum nastanka fotografije i koji od smjenskih medicinskih tehničara je bez odobrenja načelnika odjeljenja ili dežurnog ljekara dopustio boravak nepoznatih osoba na odjeljenju.

“Disciplinski postupak će se dalje voditi shodno Zakonu i rezultatima istrage koju vode ovlaštena službena lica Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Kotor.

Zbog nepoštovanja odredbi Ugovora koji bolnica ima sa privatnom firmom koja obezbjeđuje Sudsko odjeljenje i uočenih propusta u radu njenih službenika, ustanova je sporazumno potpisala raskid Ugovora sa ovom firmom.Shodno postojećem Ugovoru sa ovom firmom njihovo osoblje je moralo primijetiti prisustvo nepoznatih osoba na odjeljenju, obzirom da su isti bili u obavezi da evidentiraju svaki dolazak “trećih lica” na odjeljenje i vršiti monitoring odjeljenja pomoću video nadzora sa instaliranih 16 kamera. Službenici firme će biti angažovani do kraja javnog poziva, odnosno izbora nove firme licencirane za poslove obezbjeđenja”, saopšteno je iz te bolnice.

Takođe, navode da su Ministarstvu zdravlja tražili hitan sastanak sa svim relevantnim subjektima koji učestvuju u procesu izricanja i realizacije bezbjednosne mjere obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve