Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Begović razgovarala sa rukovodiocima državnih tužilaštava

Begović je, kako je saopšteno iz VDT-a, rukovodioce osnovnih državnih tužilaštava, koja su nadležna za krivična djela protiv izbornog prava, pozvala da povodom predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, u nedjelju 19.marta organizuju nesmetan rad i pojačana dežurstva

Vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke Tatjana Begović organizovala je u Podgorici sastanak sa rukovodiocima državnih tužilaštava u Crnoj Gori tokom kog je predstavila način rada državnotužilačke organizacije u narednom periodu.

Begović je, kako je saopšteno iz VDT-a, rukovodioce osnovnih državnih tužilaštava, koja su nadležna za krivična djela protiv izbornog prava, pozvala da povodom predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, u nedjelju 19.marta organizuju nesmetan rad i pojačana dežurstva kako bi se blagovremeno reagovalo u eventualnim slučajevima kršenja zakona.

Ona je, kako se navodi, skrenula pažnju rukovodiocima da u svim slučajevima nasilja reaguju “brzo i efikasno kako bi se žrtve nasilja ohrabrile da ova krivična djela i prijavljuju”.

Begović je rukovodioce istovremeno upoznala sa preporukama Evropskog Komiteta za sprečavanje mučenja i nečovječnog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja.

“Bezbjednost državnih tužilaštava takođe je bila jedna od tema sastanka. Dogovoreno je da svi rukovodioci Vrhovnom državnom tužilaštvu dostave izvještaje o situaciji u svojim tužilaštvima kako bi nedavno formirana međuresorska Radna grupa za unapređenje pitanja bezbjednosti u pravosudju imala precizne informacije i uvid u situaciju u svakom tužilaštvu pojedinačno”, navodi se u saopštenju VDT-a.

Sastanku sa vršiteljkom dužnosti VDT-a prisustvovali su rukovodioci Specijalnog državnog tužilaštva, Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i svih 13 osnovnih državnih tužilaštava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve