Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Bar: Krivične prijave zbog bespravne gradnje i uništenog vozila Doma zdravlja

Saopštili iz Uprave policije UP

Barska policija podnijela je krivične prijave protiv dva fizička i jednog pravnog lica zbog djela iz privrednog kriminaliteta.

“Službenici Reginalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Bar su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, sprovodeći aktivnosti na otkrivanju i suzbijanju krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, u dva odvojena predmeta, podnijeli krivične prijave protiv dva fizička i jednog pravnog lica”, navedeno je u saopštenju Uprave policije (UP).

Iz UP su kazali da krivična prijava je podnijeta protiv S.N. (50) iz Bara zbog sumnje da je izvršio krvično djelo građenja objekta bez prijave i dokumentacije za građenje.

“S,N., kako se sumnja, djelo koje mu se stavlja na teret izvršio na način što je u aprilu 2023. godine, započeo gradnju objekta od oko 350 kvadrata bez prijave građenja i dokumentacije shodno Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata, a na koji način je budžetu Crne Gore pričinio štetu u iznosu od 35.000 eura”, naveli su iz policije.

Zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nesavjestan rad u službi krivično će odgovarati A.U. (44), kao i pravno lice „Auto kuća Bane B“ d.o.o Bar shodno odredbama Zakona o odgovornosti pravnih lica za krivična djela.

“Naime, A.U. je, kao izvršni direktor gore pomenutog pravnog lica, izvršila djelo koje joj se stavlja na teret na način što je propuštanjem dužnosti nadzora nastupila materijalna šteta za korisnika usluga, tako što je propustila da sprovede dužni nadzor prilikom serivisanja vozila „Renault Clio“, vlasništvo JUZ Dom zdravlja Bar.  Servisiranje je navedena firma bila dužna da sprovede na osnovu Ugovora o javnoj nabavci usluge popravke motornih vozila”, kazali su iz policije.

Iz UP su kazali da navedeno vozilo je 4. aprila 2022. godine radi servisiranja transportovano u gore pomenuti servis, da bi u decembru 2022. godine vozilo pronađeno prevrnutno na desnu stranu, u blizini servisa sa svim polomljenim staklima i oštećenom limarijom.

“A.U. je nesavjesno postupala sa imovinom povjerenom na osnovu međusobnog ugovora, te nije izvršila obaveze iz zaključenog Ugovora, usled čega je napravljena totalna šteta na vozilu”, poručili su iz policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve