Petak, 1 Marta, 2024
Rubrika:

Aprilski repertoar CNP-a

April će u Crnogorskom narodnom pozorištu proteći u znaku najnovije produkcije nacionalnog teatra - Djeca sunca Maksima Gorkog u režiji Jovane Tomić koja će nakon premijere 31. marta biti izvedena i 1, 4. i 28. aprila u 20 sati na Velikoj sceni, navodi se u saopštenju

April će u Crnogorskom narodnom pozorištu proteći u znaku najnovije produkcije nacionalnog teatra – Djeca sunca Maksima Gorkog u režiji Jovane Tomić koja će nakon premijere 31. marta biti izvedena i 1, 4. i 28. aprila u 20 sati na Velikoj sceni, navodi se u saopštenju.

Adaptaciju teksta potpisuju Dimitrije Kokanov i Jovana Tomić, dramaturg je Dimitrije Kokanov, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Selena Orb, asistentkinja kostimografkinje Gordana Bulatović, kompozitor Luka Mejdžor, koreograf Igor Koruga, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Milivoje Mišo Obradović, Sanja Vujisić, Vanja Jovićević, Slavko Kalezić. Stefan Vuković, Lara Dragović, Olivera Vuković, Lazar Dragojević, Jovan Dabović i Mirjana Spaić.

Podgorička publika će u aprilu imati priliku da pogleda dvije gostujuće predstave na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta. Predstava “Kapital” Kraljevskog pozorišta Zetski dom koju je po tekstu Karla Marksa režirao Andraš Urban na repertoaru je u srijedu 13. aprila, a “Osvrni se u gnjevu” Džona Ozborna, u režiji Juga Đorđevića u produkciji Nikšićkog pozorišta biće izvedena 15. aprila u 20 sati.

Crnogorsko narodno pozorište gostovaće 20. aprila u Narodnom pozorištu Sarajevo sa predstavom “Bladi Mun” Ane Đorđević. Gostovanje predstavlja nastavak uspješne dugogodišnje saradnje CNP-a i Narodnog pozorišta Sarajevo.

Dramaturg predstave “Bladi Mun” je Stefan Bošković, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, scenografkinja Ljubica Petrović, muziku su radili Ivana Čanović i Bojan Jovović, asistentkinja rediteljke je Nataša Milićević, asistentinja kostimografkinje je Gordana Bulatović a izvršni producent Danilo Milatović.

U predstavi igraju: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Stevović Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

Proljećni koncert Crnogorskog narodnog pozorišta “Amour and Furor” biće izveden 12. aprila u 20 sati na Velikoj sceni. Na koncertu će nastupiti: mozzosopran Marina Viotti i pijanista Todd Camburn. Na programu su kamerne i operske arije.

U okviru aprilskog repertoara Crnogorskog narodnog pozorišta biće izvedene i predstave: ”Policajci” Slavomira Mrožeka u režiji Aleksandra Jovanovića, “Bladi Mun” Ane Đorđević, “Smrt i djevojka” Ariela Dorfmana u režiji Gorana Bulajića, “Đokonda” Viktora Lodata u režiji Dušanke Belade, “Zlostavljanje” Jovane Todorović i “Šćeri moja” Maje Todorović u režiji Ane Vukotić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve