Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Molekularna imunohistohemijska testiranja u Bolnici Brezovik

Sva molekularna imunohistohemijska testiranja vezana za neisitnoćelijski karcinom pluća, koja se obavljaju u Bolnici Brezovik, daju rezultate analiza najkasnije do 7 dana, što je od velike važnosti ako se ima u vidu da su oni neophodni u personalizovanom pristupu liječenja pacijenata oboljelih od ove bolesti

Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ Brezovik obavlja sva molekularna imunohistohemijska testiranja vezana za neisitnoćelijski karcinom pluća, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

“Svjesni važnosti i značaja savremenih metoda i inovativnih rješenja u dijagnostici i liječenju pacijenata oboljelih od malignih oboljenja, Bolnica Brezovik obavlja sva molekularna imunohistohemijska testiranja vezana za neisitnoćelijski karcinom pluća. Ove vrste testiranja se vrše na IDILA – PCR aparatu i VENTANA Imunostejner aparatu, namijenjenim za molekularno testiranje i imunohistohemijsku dijagnostiku i testiranje u optimalnom odabiru terapije za pacijente oboljele od karcinoma pluća. Navedene analize omogućavaju tačnu dijagnostiku vrste tumora, a prema tome i uvođenje ciljane terapije. Ove analize se koriste za određivanje specifičnog tipa tumora u situacijama kada rutinske metode ne daju definitivan odgovor”, navodi se u saopštenju.

Bolnica Brezovik je referentna zdravstvena ustanova u Crnoj Gori u oblasti pulmologije, koja liječi i oboljele od malignih oblika tumora pluća po najvišim standardima dijagnostike i liječenja ove bolesti. Pored liječenja oboljelih, u ovoj zdravstvenoj ustanovi se vrši hospitalizacija za hemioterapiju, palijativno liječenje i sprovodi terapija bola. Liječenja se obavljaju na Odjeljenju pulmološke onkologije, gdje se sprovode adekvatne dijagnostičke procedure i terapije u oblasti onkologije po savremenim protokolima i standardima liječenja onkoloških pacijenata.

Sva molekularna imunohistohemijska testiranja vezana za neisitnoćelijski karcinom pluća, koja se obavljaju u Bolnici Brezovik, daju rezultate analiza najkasnije do 7 dana, što je od velike važnosti ako se ima u vidu da su oni neophodni u personalizovanom pristupu liječenja pacijenata oboljelih od ove bolesti.

“Sa rezultatima testiranja i analiza obavljenih na IDILA – PCR i VENTANA Imunostejner aparatima omogućava se optimalni odabir terapije za pacijente oboljele od karcinoma pluća, što je najaktuelnija terapije u savremenoj onkologiji. Na taj način se ujedno doprinosi i poboljšanju kvaliteta života tokom liječenja oboljelih, kao i produžavanju životnog vijeka pacijenata”, iatiču u saopštenj.

Uvođenjem molekularnih imunohistohemijskih testiranja u liječenju karcinom pluća, kako su naveli, bolnica Brezovik se svrstava u ustanove od velikog značaja u dijagnostici i liječenje malignih oboljenja po najvišim standardima savremene medicine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve