Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Dešić: Unaprijedićemo poljoprivredu i povećati subvencije poljoprivrednim proizvođačima

On je istakao da je izbornim programom predviđeno da se sajamovi poljoprivrede uvrste u redovne aktivnosti, te da je plan povezati poljoprivredu i turizam, zalažući se da poljoprivredni proizvođači budu dio turističke ponude

Kandidat na listi “ZAJEDNO pobiednički za Plav”, Sulejman Dešić kazao je da će koalicija uložiti dodatne napore da kroz direktnu podršku poljoprivrednim proizvođačima pomoću podsticajnih mjera unaprijedi cijelokupno funkcionisanje ovog sektora.

“Osnažićemo kadrovske i tehničke kapacitete službe za poljoprivredu, omogućiti stručnu pomoć za podršku poljoprivrednicima prilikom apliciranja za projekte javnih poziva. Predvidjećemo veća izdvajanja za subvencije u proizvodnji. Želimo da se u Plavu proizvodi kvalitetna i bezbjedna hrana, sa akcentom na organsku proizvodnju kao i održivog bilja, šumskih plodova i gljiva”, naveo je Dešić.

On je istakao da je izbornim programom predviđeno da se sajamovi poljoprivrede uvrste u redovne aktivnosti, te da je plan povezati poljoprivredu i turizam, zalažući se da poljoprivredni proizvođači budu dio turističke ponude.

“Kroz ozbiljna infrastrukturna ulaganja obnovićemo sisteme vada i jazeva za navodnjavanje imanja”, zaključio je Dešić.

Koaliciju “ZAJEDNO pobjednički za Plav” čine Socijaldemokrate (SD), Demokrtska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve