Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Policija rasvijetlila ubistvo Šakovića, osumnjičeni u bjekstvu

Kako su saopštili, osumnjičeni za ubistvo Šakovića je dvadesetdvogodišnji državljanin Srbije L.P. i on se nalazi u bjekstvu

Predstavnici Uprave policije i Vrhovnog državnog tužilaštva saopštili su danas na pres konferenciji da su rasvijetlili ubistvo Podgoričanina Milića Šakovića koji je likvidiran u julu ove godine u Budvi.

Kako su saopštili, osumnjičeni za ubistvo Šakovića je dvadesetdvogodišnji državljanin Srbije Luka Pilčević koji se nalazi u bjekstvu.

Pomagač u ovom ubistvu je takođe srpski državljanin Duško Tanasković iz Kragujevca. On je uhapšen nedavno zbog sumnje da je ubio Novljanina Gorana Vlahovića na Pagu u Hrvatskoj.

Tužiteljka Ana Popović je kazala da je Pilčević osumnjičen da je izvršio teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a da je Tanasković osumnjičen za teško ubistvo putem pomaganja.

“S obzirom na to da su okrivljeni bili u bjekstvu i da nijesu bili dostupni državnim organima Crne Gore, 20. jula je Viši sud u Podgorici prihvatio predlog VDT o izdavanju potjernice protiv okrivljenih, koje do danas nijesu dale rezultata“, rekla je Popović.

Ona je dodala da je Pilčević u bjekstvu, a da je Tanasković uhapšen u Hrvatskoj zbog drugog krivičnog djela.

Upitana o o izručenju Tanaskovića, koji je osumnjičen za ubistvo Novljanina Gorana Vlahovića na Pagu u Hrvatskoj, Radović je kazala da je taj postupak u nadležnosti Ministarstva pravde.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve