Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić čestitao Božić: Neprijatelji naše vjere i majke crkve ne miruju

On je poželio da veliki dan Hristovog rođenja okrijepi sve u ovim teškim vremenima velikih izazova kada je cijeli svijet na mnogobrojnim iskušenjima

Predsjednik Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, čestitao je Božićne praznike patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, arhijerejima i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve.

On je poželio da veliki dan Hristovog rođenja okrijepi sve u ovim teškim vremenima velikih izazova kada je cijeli svijet na mnogobrojnim iskušenjima.

“Rođenjem Bogomladenca Hrista, počelo je novo doba koje je zauvijek promijenilo čovječanstvo. Borba za pravoslavne svetinje je neprestana i stalno sa sobom nosi potrebu hrišćanske istrajnosti. Neprijatelji naše vjere i majke Crkve ne miruju i traže svaki povod za nove napade na časni krst, monaštvo i sveštenstvo“, navodi Mandić.

Predsjednik NSD se zahvalio Irineju na podršci, razumijevanju i strpljenju u borbi naroda za svetinje, a Joanikiju na dostojnom čuvanju trona Sv. Petra Cetinjskog.

Mandić se, takođe, zahvalio i episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju na revnosnoj službi u korist svoje pastve.

On je istakao da srpski narod dočekuje Božić jedinstveno, kao što je na litijama zajednički i dostojanstveno odbranio svoju Srpsku pravoslavnu crkvu, običaje i pretke.

“Nadam se da će Gospod nagraditi naš stradalni narod na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj, Srbiji i svim krajevima gdje žive Srbi za sve što su učinili kad je bilo najteže za braću u Hristu na prostoru Crne Gore“, kazao je Mandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pi
06.01.2022-20:23 20:23

Tvoja vjera je koljenica

Gagica
06.01.2022-22:18 22:18

Andro legenda!

Crnogorka
07.01.2022-00:15 00:15

Ovaj Prolupanli Cetnik misli da su neprijatelji njegove vjere CRNOGORCI prolupao i toci ka protocni bojler !TRAŽIO SAMOG SEBE SA POLICIJOM:Satima je tražio sebe, Kada su čoveka proglasili nestalim, vlasti su tragale za njim u obližnjim četvrtima, a misiji se pridružila grupa volontera. Satima su prozivali njegovo ime kada se odednom oglasio čovek kojeg traže.slučajno se pridružio potrazi za samim sobom. Satima je s policijom i društvom tražio sebe pre nego što je shvatio da zapravo traže njega,