Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Katnić treba da bude suspendovan i procesuiran, ugrožena mi je bezbjednost

Njegova namjera je, kako kaže Knežević, da spriječi nadležne organe da dođu do istine ko su nalogodavci afere prisluškivanja

Lider Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kazao je da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, nakon jučerašnje sjednice Odbora za bezbjednost i odbrane, treba odmah da bude suspendovan i procesuiran jer čitavu aferu prisluškivanja, kako tvrdi, pokušava da svede na zloupotrebu službenog položaja.

Njegova namjera je, kako kaže Knežević, da spriječi nadležne organe da dođu do istine ko su nalogodavci afere prisluškivanja.

”Ovo što se dešava ima elemente organizovane kriminalne grupe u produženom trajanju, čiji je član bivši šef ANB-a Dejan Peruničić”, rekao je Knežević na konferenciji za medije.

Knežević kaže da je davno trebalo rasformirati ANB i ući u reformu tužilačkih zakona.

”Otvoreno sumnjam da Milivoje Katnić, na način na koji je formirao optužni prijedlog, pokušava da sakrije ili Mila Đukanovića ili Duška Markovića”, naveo je Knežević.

Sumnjam da je materijal sa prisluškivanja završio ne samo kod kriminalnih grupa, nego jednog broja visokih državnih funkcionera koji su tada imali mogućnost da koordiniraju ili su bili uključeni u sektor bezbjednosti – naveo je Knežević.

On tvrdi da bivši funkcioner ANB-a Luka Bulatović nije razotrio uređaje za prisluškivanje u kabinetu Katnića.

Katnić nije prisluškivan iz ANB-a

Saopštio je i da su na jučerašnjoj sjednici dobili informacije gdje završio materijal sa uređaja za prisluškivanje, kao i iz koje prostorije je Katnić prisluškivan.

”Jedino mogu reći da to nije rađeno u Agenciji za nacionalnu bezbjednost”, naglasio je Knežević.

Knežević je rekao da su na sjednici prikazana tri snimka koje je napravio Luka Bulatović, ali da o njihovoj sadržini ne smije govoriti.

”Ti snimci nemaju nikakve veze sa onima koji su prezentovani crnogorskoj javnosti prije desetak dana”, rekao je Knežević.

Na pitanje koga je Katnić optužio za prisluškivanje, Knežević je rekao da ne može da govori o detaljima, ali da je suština Dejan Peruničić navodno izjavio Katniuću da ga je prisluškivao za njegovo dobro.

On je siguran, kako kaže, da Katnić pokušava da zatvori veze i linkove do Đukanovića i Markovića.

Knežević je rekao da je Milivoje Katnić saopštio juče na sjednici Odbora nove elemente u slučaju “Državni udar”.

”A to je da je onaj prvi svjedok Paja Velimirović, koji se u iskazu sjetio Mojkovačke bitke, u stvari to uradio po nalogu izvjesnog popa kome se ispovijedio u nekom manastiru, a on mu je rekao da se javi Centru bezbjednosti. To je novi element koji baca svjetlo na ono što je bila brutalna montaža”, istakao je Knežević.

On je najavio da će ponovo podnijeti krivičnu prijavu protiv Katnića zbog novih informacijama koje je iznio o slučaju “Državni udar”.

Izbjegnuta tuča

Knežević je rekao da je juče sa Katrnićem imao verbalni sukob na ivici incidenta.

”Jedino je tačno da me je Katnić pozvao na tuču koju sam ja prihvatio, ali onda je on odustao i napustio sjednicu prije usvajanja izvještaja sa sjednice. Nema tog kome ću se za jotu pomjeriti u odnosu na ono što zastupam”, naveo je Knežević.

Tražiće dozvolu da nosi oružje

Poručio je da je situacija u bezbjednosnom sektoru alarmantna.

”Ono što smo juče čuli predstavlja ozbiljan signal da nadležne insititucije što skorije uđu u obračun sa kriminalnom unutar institucija”, poručio je Knežević.

Nema dilemu, kako kaže, da je njegova bezbjednost ugrožena.

”Tražiću da mi Uprava policije dozvoli da nosim oružje, obezbjeđenje mi nije potrebno. Na dnevnom nivou dobijam informacije da mi je bezbjednost ugrožena”, naglasio je Knežević.

Knežević ne zna da li će biti novih hapšenja u slučaju prisluškivanja Katnića, ali smatra da mora biti novih saslušanja.

”Neophodno je da se utvrdi da li ovdje ima elemenata organizovane kriminalne grupe. U ovom trenutku mi se čini da je namjera samo da se Dejan Peruničić optuži i osudi za ovo krivično djelo, ili možda dogovori sporazum o priznanju krivice. Neće prihvatiti da neko pokušava da zavara tragove na način što će ljudi koji su učestvovali u razotkrivanju svega biti proglašavani kao sumnjivi elementi, a da oni koji su sve vrijeme bili dio ove priče se izvuku ili dobiju sporazum o krivici”, smatra Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
B.Zekovic
26.10.2021-12:57 12:57

Zalazem se i zahtijevam da se Milanu knezevicu dozvoli nosecje prakce. To je vrlo efikasno odbranbeno oruzje.
Sa prackom je David pobijedo Golijata, a Milan Knezevic je sigurno bolji od Davida i lako ce pobijediti sve Golijate koji su se ustremili na njega.

Miso
26.10.2021-15:06 15:06
Reply to  B.Zekovic

Bolje peckalicu za nesto “bolje” nije sposoban :)