Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

MFSS: Ne podliježemo pritiscima rukovodstva Glavnog grada

Iz Ministarstva vjeruju da će, u smislu odgovornosti prema poreskim obveznicima i određivanja prioriteta za građane koji su MFSS-u najvažniji, dati, kako kažu, odgovor zašto se novac poreskih obveznika Glavnog grada ne usmjerava na plaćanje autobusa, već se građani za to dodatno zadužuju

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS), u odnosu na zahtjev Glavnog grada u vezi sa zaduživanjem za autobuse, postupa u skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, kao i sa Zakonom o finansiranju lokalne samouprave, saopšteno je iz resora Milojka Spajića. Istakli su da poštuju sve uobičajene procedure u skladu sa zakonom, te da se “ne podliježe pritiscima i politikanskim izjavama rukovodstva Glavnog grada”.

Iz Ministarstva su reagovali nakon što je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković saopštio da je prije tri mjeseca uputio zahtjev Spajiću za saglasnost na kreditno zaduženje za kupovinu novih autobusa.

Nakon analize zahtjeva sa pratećom dokumentacijom, MFSS će, kako su naveli, predlog saglasnosti, ukoliko Glavni grad ispunjava uslove za dugoročno zaduživanje, dostaviti Vladi na odlučivanje.

“MFSS postupa odgovorno i jednako prema svim opštinama u Crnoj Gori, a isključivo u skladu sa zakonskim procedurama u procesu donošenja odluka. Dakle, poštuju se sve uobičajene procedure u skladu sa zakonom, a ne podliježe se pritiscima i politikanskim izjavama, u ovom slučaju – rukovodstva Glavnog grada”, naveli su u sopštenju.

Sa druge strane, ističu da planovi do kada i kako su autobusi najavljeni nije obećanje Vlade nego obećanje Glavnog grada.

“Glavnog grada koji, primjera radi, iz budžeta finansira RTV o kojoj gradonačelnik Podgorice, kako je citiran u medijima, kaže da je “skupa igračka”. Dosadašnje ulaganje, prema javno dostupnim podacima, iznosi ukupno oko 2,6 miliona eura, dok im autobusi nijesu na listi prioriteta za plaćanje iz budžeta Glavnog grada.

Iz Ministarstva vjeruju da će, u smislu odgovornosti prema poreskim obveznicima i određivanja prioriteta za građane koji su MFSS-u najvažniji, dati, kako kažu, odgovor zašto se novac poreskih obveznika Glavnog grada ne usmjerava na plaćanje autobusa, već se građani za to dodatno zadužuju.

“Ponavljamo, nakon analize zahtjeva sa pratećom dokumentacijom, MFSS će predlog saglasnosti, ukoliko Glavni grad ispunjava uslove za dugoročno zaduživanje, dostaviti Vladi na odlučivanje”, zaključili su u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve