Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Rabrenović: Protest radnika Željezare u ponedjeljak, očekujemo odgovor nadležnih

Radnici Željezare Toščelik Nikšić organizovaće protestni skup u ponedjeljak - sa početkom u 12 sati

Radnici Željezare Toščelik Nikšić organizovaće protestni skup u ponedjeljak – sa početkom u 12 sati.

Željko Rabrenović, iz Sindikata Željezare, saopšto je za Antenu M da je skup planiran jer, kako ističe, ne znaju kakva će biti sudbina radnika i njihovih porodica.

On navodi da su se obraćali na sve moguće adrese u ovoj državi, te da je protestni skup organizovan baš zbog toga što nemaju nikakve informacije ni od Vlade ni od poslodavca.

“Skup se organizuje u ponedjeljak, u 12 sati, i tom skupu će prisustvovati i predstavnici Sindikata Boksita i Metalca. Prisustvovaće i Maksim Vučinić kao predsjednik Komisije za prećenje privatizacije i poslanik u skupštini CG”, navodi Rabrenović.

Zvanični dopis, ističe, upućen je i gradonačelniku Nikšića Marku Kovačeviću.

“Da li će on prisustvovati ili ne, ja tu informaciju nemam, ali sačekačemo ponedjeljak pa ćemo vidjeti“, kaže Rabrenović.

Upitan da li su dobili odgovore od nadležnih, kaže da nikakvih odgovora nemaju, te da ne znaju šta će se desiti i na koji način.

Ističe da jedno što znaju jeste to da su u toku neki pregovori, koji traju duži vremenski period i ne daju nikakve rezultate.

“Zbog toga ovo i organizujemo. Tražimo da nam se neko obrati sa pravim informacijama i kaže šta je to što čeka i Željezaru i njene zaposlene“, ističe on.

Trenutni status radnika, kako kaže, isti je kao i prethodnih pet mjeseci.

“Nalazimo se na plaćenom odsustvu od 90 posto zarada do 5. oktobra, šta će biti nakon toga veliko je pitanje. Mi očekujemo odgovore i od Vlade i od poslodavca, želimo da znamo šta će biti nakon 5. oktobra“, poručio je Rabrenović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
24.09.2021-19:53 19:53

Njihova prava će braniti predśednik radničke partije koji je bez i jednog jedinog dana radnog staža, a spasit će ih ako se udostoji doć Marko šubara.