Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Dražin poklonik Bećir Vuković predsjednik žirija za Trinaestojulsku nagradu, izabran savjet RTCG-a

Vuković je ranije napisao da je Draža Mihailović predvodio ''Treći srpski ustanak'', a važi za jednog od predvodnika najekstrmnije velikosrpske struje u Demokratskom frontu.

Poslanici crnogorskog parlamenta izabrali su danas nove članove Savjeta Radio i televizije Crne Gore. Skupština je takođe izglasala zakon kojim je predviđeno vraćanje imovine bivšim vlasnicima u uvali Valdanos i imenovala žiri za dodjelu Trinaestojuske nagrade, na čijem će čelu biti Bećir Vuković.

Skupština je usvojila predlog liste kandidata za imenovanje Savjeta RTCG-a. Glasalo je 47 poslanika, 43 za, bez glasova protiv i četiri uzdržana.

Za članove Savjeta RTCG izabrani su Bojan Baća (predlog Univerziteta Crne Gore), Žarko Mirković (predlog CANU), Naod Zorić ( predlog NVO iz oblasti kulture), Filip Lazović (predlog Unije poslodavaca), Veselin Drljević (predlog NVO iz oblasti medija), Milica Špajak, Amina Murić (predlozi NVO iz oblasti zaštite ljudskih prava), Marijana Camović Veličković (predlog Unije slobodnih sindikata) i Predrag Marsenić (predlog Crnogorskog olimpijskog i paraolimpijskog komiteta).

Takođe, Skupština je usvojila Predlog odluku o imenovanju predsjednika i šest članova žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade. Glasalo je 48 poslanika, 36 za, sedam protiv, pet uzdržanih.

Podsjećamo, Administrativni odbor je ranije predložio Skupštini da imenuje ekstremnog poklonika četničke ideologije Bećira Vukovića za predsjednika, a za članove Dragana Koprivicu, Isidoru Damjanović, Miletu Marka Ivanovića, Milenu Burić, Gorana Batrićevića i Miomira Vojinovića.

Predlog Vukovića za predsjednik žirija naišao je na negodovanje crnogorske javnosti zbog njegovih stavova o Ravnogorskom pokretu čiji je vatreni podržavalac.

Vuković je ranije napisao da je Draža Mihailović predvodio “Treći srpski ustanak”, a važi za jednog od predvodnika najekstrmnije velikosrpske struje u Demokratskom frontu.

Poslanici nisu usvojili izvještaje o radu sudova i tužilaštva za 2019. i 2020. godinu,  Sudskog savjeta, kao ni izvještaje o radu Agencije za sprječavanje korupcije, Agencije za zaštitu konkurencije, Agencije za elektronske medije za 2019. godinu, Agencije za nadzor osiguranja za 2019. godinu i Regulatornoj agenciji za energetiku. Nije usvojen ni izvještaj o radu Komisije za tržište kapitala i stanju na tržištu kapitala za 2019. godinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca sa katunima bez struje
11.06.2021-15:06 15:06

Odličan izbor za presjednika žirija. To je čoek široko razgledan i visokih moralnih kvaliteta. Član žirija slikar Naod Zorić je slikarska i moealna veličina. Ostale ne poznajemo.

pero
11.06.2021-23:00 23:00

Ajde cobane iz Rovaca na cetnicke4 portale iste ste pameti i ti i taj int4eekutačca Vukovic sa kupljenom srednjoskolskom diplomom!

Bajdo
12.06.2021-07:27 07:27

Bitnije je ko ga je izabeao za clana u proslim sazivu komisije.

Freedom
12.06.2021-13:50 13:50

E zamislite kad ovaj cetnicic bude dojeljivao nagradu opet nekom cetniku. Sto ce se u grobu okretati oni CG mucenici sto izginuse od ruke predaka ovih zlikovaca. Udruzenja boraca pod hitno da bojkotuju svaki vid saradnje sa ljudima koji imaju bilo sta fas.cetnicko.( Bratic.Leposavic.Mandic.Pipun) i ostalim.