Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić – Urban: Ambasade da se ne miješaju u sastav Vlade

Poručeno sa sastanka predsjednika Nove srpske demokratije, Andrije Mandić i ambasadora Češke Karela Urbana

Ambasade ne treba da se miješaju u sastavljanje nove Vlade, poručeno je sa sastanka predsjednika Nove srpske demokratije, Andrije Mandić i ambasadora Češke Karela Urbana.

Mandić je, kako se navodi u saopštenju, predočio da, nažalost, u Crnoj Gori postoje neki političari, koji vjeruju da je najbolje da se Vlada ove zemlje sastavlja u ambasadama velikih država.

“Neki bi voljeli da im kompletan spisak članova Vlade, uruče tamo, vjerujući da je to najpraktičniji način za vršenje vlasti. NOVA i Demokratski front smatraju da buduću vlast imaju pravo da konstituišu samo legitimni predstavnici naroda i da niko izvan njih tim poslom ne treba da se bavi. Građani Crne Gore su se svojim glasovima opredjelili na koji način treba da ih neko zastupa i predstavlja. Glasali su za ovdašnje političke predstavnike, a ne za bilo koga iz stranih Ambasada. Poštujući sebe, poštujemo i druge”, kazao je Mandić.

Ambasador se, kako navode iz partije, složio sa tim, objašnjavajući i da njima, u Češkoj, niko sa strane ne sastavlja Vladu niti pravi bilo kakve političke izbore, nego to rade njihovi građani i izabrani predstavnici građana.

Zaključili su da novu Vladu očekuju mnoge teške obaveze u popravljanju prethodnih loših vođenja poslova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
05.10.2020-15:29 15:29

Gospodine Urban ne smije se “niko mijesati”u sastav nove Vlade bez Srbija i SPC no oni su ti “NIKO I NISTA”pa neka se ne mijesaju,ovo po “domaci”vasa ekselencijo Urban,nadjite nekog Crnogorca da vam ovo pojasni,a ne vojvodu cetnickog.