Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Novi ulaz u dvorište Gimnazije Slobodan Škerović

Ova inicijativa podržana je od uprave Glavnog grada i uprave Gimnazije sa ciljem da prilaz centralnoj kapiji škole dobije novi izgled i funkciju

Na zahtjev velikog broja građana koji žive u neposrednoj blizini Gimnazije Slobodan Škerović, zatvoren je ulaz u dvorište škole sa sjeverne strane, koji je korišćen kao prilaz sportskim salama, saopšteno je iz Glavnog grada.

foto Gimnazija

Ova inicijativa podržana je od uprave Glavnog grada i uprave Gimnazije sa ciljem da prilaz centralnoj kapiji škole dobije novi izgled i funkciju.

“Važećim Detaljnim urbanističkim planom Nova Varoš 2, predviđena je rekonstrukcija postojećeg prilaznog puta, ispred objekta Gimnazije, sa južne strane, u pješačku površinu. U skladu sa ovim planskim rješenjem, zatvorena je i „mala“ kapija, kao ulaz u parking prostor za zaposlene”, dodaju iz Glavnog grada.

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice je odabrala izvođača radova, koji je zazidao sa lomljenim kamenom i u istoj obradi kao postojeći zid, veliku kapiju sa sjeverne strane i ulaz sa zapadne strane, a otvorena je jedna velika kapija, sa koje se ulazi na parking za zaposlene, a ujedno i za parking namijenjen sportskim salama.

Takođe,  premještena je i klizna kapija, a novi ulaz se nalazi sa sjeverne strane ograde, odnosno na samom uglu sa ulicom Vaka Đurovića.

Na ovaj način je, kako ističu, omogućeno nesmetano kretanje vozila koja prilaze školi, a sa druge strane stanovnici u obližnjim stambenim objektima lišeni su buke koja nastaje usled velike frekventnosti saobraćaja.

“Podsjećamo da je na postojećem prilaznom putu nedavno postavljena rampa i zabranjen saobraćaj. U narednom periodu biće objavljen javni poziv za izbor izvođača radova za nastavak uređenja mikro lokacije parka Ivana Crnojevića i pješačke površine ispred objekta Gimnazije. Na ovaj način u centru grada biće stvorena zelena oaza bez automobila u kojoj će uživati, kako učenici, tako i svi građani Podgorice”, objašnjavaju iz Glavnog grada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve