Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Sutjeska konačno pobijedila: Kroz prvenstvo do forme za završnicu Kupa

Nije lider i teorijski to učinio, ali ni najveći optimisti kraj Bistrice ne vjeruju da bi njihov glavni konkurent mogao sebi dozvoliti takvu “ekskurziju” da izgubi prednost od 15 bodova

Upisali su Nikšićani prvu pobjedu poslije pandemijske pauze i najavili da nijesu baš “mrtav vuk”, bez obzira što je Budućnost, iako je kiksala u istom kolu, već obezbijedila titulu ove sezone.

Ćetković, Foto: Pobjeda.me

Nije lider i teorijski to učinio, ali ni najveći optimisti kraj Bistrice ne vjeruju da bi njihov glavni konkurent mogao sebi dozvoliti takvu “ekskurziju” da izgubi prednost od 15 bodova.

“Što da kažem nakon pobjede koja je došla nakon niza neuspjeha. Bila je duga pauza, neplanirana, dvomjesečna, bez bilo kakvih provjera, utakmica… bili smo u situaciji da ne znamo jesmo li spremni, umorni ili dovoljno uigrani. Očigledno, taj neplanirani odmor bolje je drugima došao, ali sad smo se valjda i mi povratili. Bili smo počeli da strijepimo od svakoga, izgubili samopouzdanje, sad je već drugačiji osjećaj, bez obzira što je iz kola u kolo titula sve dalja. No, do kraja treba da igramo najbolje što možemo, treba još formu da podignemo, jer čeka nas završnica kup takmičenja. Ne smijemo na najmasovnije takmičenje gledati kao na dvije utakmice koje ćemo nekako odraditi, dobiti, već kroz šampionat treba da dođemo do igre koja će nam garantovati uspjeh na tom polju. To znači da su nam i dalje jednako važne sve prvenstvene utakmice”, kaže za Arenu Marko Ćetković.

Osvrnuvši se na meč s Grbljem prvotimac Sutjeske podsjeća da se najbolje prije dva dana vidjelo koliko je važno ostati priseban i znati što želiš.

“Bili smo od početka bolji od Grblja, ređali šanse, poveli na vrijeme, ali oni su odmah izjednačili i onda stiže problem. No, nijesmo posustali i to donosi rezultat. Na primjer, nakon pauze smo protiv svih imali loš pristup što nam se obilo o glavu. Budućnost je u Danilovgradu ubjedljivo izgubila, a to je potvrda da konačan ishod nije uvijek osnovno mjerilo stvarnog odnosa snaga na terenu. I mi smo se s liderom tabele nosili, stvorili prilike i da smo uspjeli pogoditi ko zna kako bi se derbi završio. No, sad je to sve prošlost i najvažnije je da smo izašli na pobjednički kolosijek. Iz kola u kolo siguran sam da ćemo sve bolje igrati”, riječi su Ćetkovića.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve